miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: Investiții și creșteri salariale

Deputat Ion Cupă, președinte ALDE Dolj: ”Munca românilor trebuie respectată iar preocuparea noastră este de a asigura creșterea economică necesară majorării în continuare a veniturilor salariale ”

Preocuparea unor actori instituționali interni și externi pentru accelerarea investițiilor este și preocuparea noastră, a celor din ALDE.

România are una dintre cele mai mari creșteri economice din U.E. și acesta este cel mai bun indicator că am guvernat bine pentru români. Această creștere este consecința directă a politicii economice și fiscale promovate de guvern. În 2017, PIB-ul României a crescut cu 10% în termeni nominali și 6,9% în termeni reali. Aceasta a fost cea mai mare creștere economică a României din ultimii 10 ani și a doua cea mai mare creștere din Europa. În 2018, PIB-ul României a crescut, comparativ cu estimarea inițială, până la 945 miliarde lei, mai mult cu peste 37 miliarde comparativ cu estimarea inițială.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Această evoluție economică a făcut ca România să avanseze 2 locuri în ierarhia europeană, devenind a 16-a cea mai mare economie (comparativ cu poziția a 18-a în 2016). România este azi o țară cu o creștere economică importantă ce se va păstra și anul viitor, cu un nivel redus al șomajului ( sub 4%), cu o rată a inflației situată acum pe un trend descendent clar (înspre 3%), cu un ritm ridicat al creșterii producției industriale.

Am dorit să creștem veniturile românilor și am făcut-o și o vom face în continuare pentru că nu mai vrem ca ei să mai muncească ”pe 2 lei” așa cum le recomanda guvernul Cioloș în perioada de tristă amintire.

Toate datele ne arată că ne aflăm într-un context foarte favorabil din punct de vedere macroeconomic – avem stabilitate iar încrederea partenerilor externi în România este una din ce în ce mai mare.

Viziunea noastră despre economie pornește de la relansarea investițiilor ca motor de creștere și dezvoltare iar următorii doi ani vor fi centrați pe această viziune. Planurile de investiții nu vor fi defavorizate iar cheltuielile și  veniturile bugetare vor fi calibrate. Vom finaliza suportul legislativ și pentru Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții care va fi placa turnantă a investițiilor purtătoare de plusvaloare și deci  de dezvoltare.

Nu vom așeza miza pe austeritate pentru a avea un echilibru al stagnării. Principala noastră țintă este să avem creștere economică pentru a putea crește salariile oamenilor. Aici vor fi focalizate în continuare eforturile guvernării din care facem parte.

Politica