sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

S-a stabilit când se joacă dubla dintre SCM Craiova și Borussia Dortmund

Federația Europeană de Handbal a anunțat zilele în care se va desfășura dubla manșă dintre SCM Craiova și Borussia Dortmund, din turul 3 preliminar al Cupei EHF! Trupa din Bănie se va lupta cu formația din Germania pentru un loc în grupe.

Câștigătoarea de anul trecut a competiției, SCM Craiova, are șansa să demonstreze că obținerea trofeului nu a fost o întâmplare. Îngrijorător pentru elevele lui Burcea este momentul slab prin care trec în Liga Florilor. Craiovencele nu mai arată la fel de bine ca în sezonul precedent, atunci când au reușit și performanța din Cupa EHF.
Partida tur dintre Craiova și Dortmund va avea loc în Germania, duminică, 11.11.2018, ora 13.30 (ora locală). Meciul retur se va disputa pe data de 18.11.2018, ora 18:00, în Sala Polivalentă din Craiova.
În mod normal, faptul că returul se va juca în Bănie poate fi un avantaj pentru oltence, dar antrenorul Craiovei nu consideră acest lucru un criteriu. După tragerea la sorți, Bogdan Burcea a spus că pe primul loc este starea de sănătate a handbalistelor. Avantajul handbalistelor de la SCM este că le cunosc destul de bine pe adversare, după ce Zalăul a dat piept cu ele. Dezavantajul este provocat chiar de poziția oltencelor. O câștigătoare en-titre va fi mereu tratată ca atare, iar orice adversar se va mobiliza considerabil împotriva ei.
„Nu este un avantaj faptul că al doilea meci este acasă. Anul trecut ne-am calificat cu al doilea meci în deplasare. Nu este un criteriu. Este important să evoluăm în fața propriilor suporteri, dar cel mai important lucru este starea de sănătate. Avem avantajul că le cunoaștem. Echipa din Zalău le-a întâlnit. Sunt convins că toate adversarele ne iau drept câștigătoarele cupei EHF. Este un statut pe care ni l-am câștigat. Sper din tot sufletul ca după a doua manșă să fim echipa care merge mai departe și se califică în grupe”, a declarat Bogdan Burcea pentru site-ul SCM Craiova.
Formațiile învingătoare din turul 3 o să se califice în grupele Cupei EHF, acolo unde o să ajungă și alte 4 echipe care vor veni din Liga Campionilor. Pentru SCM Craiova, dubla cu Dortmund poate reprezenta o relansare. Handbalistele antrenate de Burcea pot prinde încredere și își pot reveni și în competiția internă.

Sursă foto: scmcraiova.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica