vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primul termen în procesul intentat de Dragnea se judecă astăzi

UPDATE- Curtea de Apel Bucureşti a amânat, vineri, pentru 23 noiembrie, procesul în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, contestă decizia Instanţei supreme de a nu aplica noile reglementări privind formarea completurilor de cinci judecători.
Motivul este acela că citaţia transmisă Florentinei Gabriela Barbir, intervenient în acest caz, s-a întors la Curtea de Apel Bucureşti, procedura de citare nefiind îndeplinită.

Curtea de Apel Bucureşti a stabilit pentru vineri primul termen în procesul intentat de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, împotriva Colegiului de Conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, privind modul în care au fost formate completurile de 5 judecători de la instanţa supremă.
Dragnea contestă decizia instanţei supreme de a menţine completurile de 5 judecători constituite la începutul anului.
Preşedintele PSD acuză, în cererea de chemare în judecată, faptul că instanţa supremă şi Colegiul de conducere şi-au asumat aplicarea selectivă a prevederilor legii 304/2004, „fără nicio justificare legală, cu consecinţa periclitării situaţiei juridice a proceselor înregistrate după data de 23 iulie 2018”.
De asemenea, susţine că nerespectarea normelor privind compunerea completurilor de judecată şi vicierea procesului de repartizare aleatorie afectează însăşi legalitatea hotărârilor judecătoreşti promulgate ulterior datei de 23 iulie 2018, data intrării în vigoare a noilor dispoziţii.
Dosarul deschis după ce Liviu Dragnea a acţionat în instanţă ÎCCJ şi Colegiul de conducere al instituţiei împotriva hotărârii privind constituirea completurilor de judecată a fost înregistrat pe 5 octombrie la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti.

Politica