sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Dosar penal pentru că s-a făcut stăpân pe un bun găsit

A crezut că a dat norocul peste el, dar, în final, s-a ales cu dosar penal! Un severinean a găsit un telefon mobil scump și a „uitat” să anunțe organele abilitate, făcându-se stăpân pe bunul altuia. Poliția însă n-a uitat să rezolve cazul sesizat și să-l tragă la răspundere penală pe „uituc”.
La data de 24.10.2018, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Mehedinți au identificat o persoană de 30 ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți, bănuită de comiterea infracțiunii de însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, care, la data de 14 august a.c., și-a însușit un telefon mobil, găsit pe o bancă, în fața unui imobil, de pe strada Crișan. Prejudiciul cu o valoare de peste 1.000 lei a fost restituit persoanei vătămate, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracţiunii amintite mai sus, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluția corespunzătoare.

Controale soldate cu sancțiuni
La data de 24.10.2018, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat o acțiune pe linia respectării prevederilor legale referitoare la drepturile de proprietate industrială şi intelectuală și protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, ocazie cu care au fost verificate 10 societăți comerciale și aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.500 lei. La data de 24.10.2018, polițiștii Biroului Rutier împreună cu Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin au organizat o acțiune pentru respectarea normelor rutiere de către pietoni, ocazie cu care au fost controlate 16 autovehicule, legitimate 24 persoane și aplicate 13 sancțiuni, din care 6 pietonilor, în valoare de 3.900 lei.
În zilele de 23 și 24.10.2018, polițiștii Serviciului și Biroului Rutier în cooperare cu Serviciul Județean de Poliție Transporturi Mehedinți au organizat acțiuni pe linia respectării legislației rutiere, la trecerile la nivel cu calea ferată, pe raza județului Mehedinți, ocazie cu care au fost verificate 108 autovehicule și legitimate 117 persoane, fiind aplicate 43 de sancțiuni contravenționale, reținute 6 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.

Politica