sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Derby della Madonnina, câștigat la foto finish

Internazionale Milano se impune în derby-ul etapei împotriva concitadinei AC Milan, victoria propulsând-o pe ultima treaptă a podiumului.

Meciul a început cu ambele echipe jucând destul de precaut. Deși gazdele au avut mai mult posesia, oaspeții s-au apropiat prima dată de poarta adversă. Suso, în minutul 4, cu un șut pe lângă poarta apărată de Handanovic, și Calhanoglu, la scurt timp după acesta, au semnat primele ocazii ale lui AC Milan. Interiștii nu s-au lăsat intimidați de adversari și în minutul 11 înscriu, prin căpitanul Mauro Icardi, golul fiind anulat corect pe motiv de offside. Spiritele se încing atât pe teren cât și în tribune după un fault dur al lui Biglia asupra lui Nainggolan. Pentru această intervenție, jucătorul Milanului primește cartonașul galben. Nainggolan resimte lovitura primită și după 10 minute este schimbat de Luciano Spalletti.

Ultimul sfert de oră al primei reprize aduce emoții celor două echipe, De Vrij trimițând mingea în bara din stânga portarului Milanului, Donnarumma, în timp ce, la cealaltă poartă, Musaccio înscrie, după o fază parcă trasă la indigo cu cea a golului anulat al lui Icardi, reușita Milanului fiind de asemenea anulată pentru offside.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Repriza a doua a stat mai mult sub semnul dominării teritoriale a Interului, o dominare sterilă, fără mari ocazii de gol. Primul șut pe cadrul porții lui Handanovic vine abia în minutul 80. Ultimele 10 minute ale partidei au lăsat impresia că ambele echipe s-ar mulțumi cu un egal.

Centralul arată 3 minute de prelungiri și, când toată lumea credea că nu se mai poate face nimic pentru a debloca tabela, Vecino trimite o centrare la 6 metri, Donnarumma iese greșit și Icardi nu ratează ținta aducând victoria și cele 3 puncte, reușita sa fiind a patra în acest campionat.

Inter urcă pe locul 3 în clasament cu 19 puncte în 9 meciuri, în timp ce AC Milan se poziționează pe locul 12, cu 12 puncte dar cu un meci mai puțin disputat.

 

sursa foto: inter.it

Lucian Sandu

Politica