Bronz pentru România la Jocurile Invictus de la Sydney

România a câștigat în noaptea de duminică spre luni prima medalie la Jocurile Invictus de la Sydney, competiție sportivă, care se desfășoară între 20 și 27 octombrie și care este dedicată militarilor răniți în teatrele de operații. Plutonierul adjutant Dumitru Paraschiva a obținut medalia de bronz la canotaj în sală, la proba de rezistență.

De asemenea, echipa României de volei din șezut a câștigat primul meci din calificări cu Germania.

Echipa României, formată din 15 militari, participă la la probele de tir cu arcul, atletism, canotaj de sală, powerlifting, ciclism, înot și volei din șezut.

La jocurile Invictus de la Sydney vor participa militari răniți din 18 țări membre sau partenere ale NATO.


“Invictus Games” este un eveniment sportiv internaţional organizat din 2014 de Fundaţia Invictus Games, patronată de Prinţul Harry al Marii Britanii, pentru a încuraja și sprijini recuperarea fizică și reabilitarea militarilor răniți în teatrele de operații. Jocurile supranumite „olimpiada militarilor” cuprind mai mai multe discipline sportive, adaptate pentru persoane cu dizabilităţi: tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la aparat special, haltere, ciclism, volei din şezut, înot, baschet şi rugby din scaunul cu rotile, golf şi hochei.

România se află în acest an la a doua reprezentare, după ce în 2017 la Toronto au participat 15 militari răniţi, la șase discipline sportive individuale – tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la simulator, haltere, ciclism şi înot. La acestea s-a adăugat, ca sport de echipă, volei din șezut. Ca rezultate, în 2017 lotul României a reușit să obțină patru medalii, dintre care una de aur (tir cu arcul pe echipe), una de argint (tir cu arcul simplu) și două de bronz, la canotaj și proba de 1.500 metri.

foto: Facebook/ Invictus Games Echipa Romaniei

 

Populare

Recomandări

Craiova. ”Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei”, la cea de-a XIII-a ediție

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează cea de-a...

Prostituată româncă, ucisă de un bărbat

O fetiță de șase ani a murit în mâinile...

Lidl reduce programul magazinelor din ţară

Lidl reduce programul magazinelor din ţară, începând de luni,...

Tricolorii își cunosc valoarea după retrogradare: „Acolo ne este locul”

Nicușor Stanciu nu s-a ferit de cuvinte după ultimul...