joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Naționala Mică face România Mare!

Italia, venim! Echipa de tineret a României s-a calificat la Euro 2019 și are obiective îndrăznețe!
Succesele cu Portugalia și Bosnia, de la începutul lunii trecute, au fost decisive pentru marea performanță realizată de tricolorii mici. Victoriile cu Țara Galilor și Liechtenstein sunt rezultate logice, firești. 4-0 administrat pe „Ilie Oană” nu face altceva decât să încununeze o campanie excelentă a lui Ivan, Cicâldău și compania.
Obiectiv: locurile 1-4!
Euforia a fost mare după succes. Selecționerul Mirel Rădoi a stabilit target-ul pentru turneul final: „Sunt mândru de băieții mei. Am avut emoții cu Liechtenstein. La pauză m-am relaxat. În momentul în care am semnat am spus că vom lua 12 puncte. Am găsit aici un grup valoros și unit. Au niște caractere extraordinare. E cea mai mare performanță pentru mine. Jucătorii se puteau califica și fără mine. În acest moment, obiectivul îl reprezintă locurile 1-4, pentru că vrem să mergem la Jocurile Olimpice.
Credem că vom obține o performanță și mai mare și aceea va fi în Italia”.

„Vor fi peste Generația de Aur”
Artizanul din umbră al calificării este Gheorghe Hagi, pentru că Naționala U21 e dominată de jucători formați la Academia Regelui: Ianis Hagi, Nedelcu, Cicâldău, Ghiţă, R. Marin, Fl. Coman, A. Ciobanu, Manea, T. Băluţă, Drăguş, Căbuz, Boboc. Hagi a rămas însă modest: „Meritul meu e unul singur: am crezut și voi crede în jucătorul român, care este talentat. Am crezut acum 9 ani și acum se văd roadele. Mă bucur că am investit. E cea mai mare realizare că am investit în tineri. Trebuie să fim lângă ei. Ei sunt în prima linie și ne vor face fericiți. Ne vor scoate în stradă. Vor fi peste Generația de Aur ca performanțe, am spus-o de doi ani încoace!
Căpitanul tricolorilor mici, portarul Ionuț Radu, era în al nouălea cer: „Nu mai pot spune nimic. Este incredibil. Până acum învățam istoria la școală, acum am scris-o. După ce am văzut în seara aceasta, nu mai am cuvinte. Suporterii au fost incredibili. Mi s-a făcut pielea de găină în timpul meciului. Cred că doar o dată am mai pățit asta, la echipa de club. Sunt incredibili fanii. Le mulțumim. Suntem mândri că suntem români”. Ianis Hagi a completat: „Sunt răgușit că am urlat cu colegii. Nu-l copiez pe tata, nu copiez pe nimeni. Încerc să-mi fac jocul meu. Știu ce calități și ce defecte am. Știu unde trebuie să mai muncesc. Știu ce trebuie să facă un număr 10”.
La turneul final vor juca 12 echipe. 10 dintre ele se știu deja, România e la masa bogaților alături de Italia, Spania, Franța, Anglia, Serbia, Germania, Croația, Belgia. Pentru ultimele

2 locuri se vor bate Polonia, Grecia, Austria și Portugalia. Cele 12 echipe calificate la Campionatul European U21 din 2019 vor fi repartizate în 3 grupe, a câte 4 formații.
Primele clasate și cel mai bun loc al doilea se vor califica în semifinale. Tragerea la sorţi a grupelor Euro 2019 va avea loc la Bologna, pe 23 noiembrie, la ora 19:00. Tot în noiembrie, pe 12 şi 20, se vor stabili şi ultimele două calificate la Europeanul de tineret din Italia şi San Marino, în urma disputării meciurilor din play-off.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica