joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Internetul, probleme de funcționare azi și mâine

Funcționarea unor domenii de internet, în special din domeniul .com ar putea avea probleme în următoarele 48 de ore ca urmare a unei majore schimbări în algoritmii de securitate, începută dimineață la 7.00, ora Romaniei. Este prima schimbare de acest fel pe care ICANN, organizația internațională care gestionează registrul global al domeniilor de internet o face în ultimii 8 ani, scrie Hotnews.
ICANN – Internet Corporation of Assigned Names and Numbers a făcut anunțul, încă din septembrie 2018, că va pune în mișcare planurile sale de a schimba cheia de criptare cu care sunt securizate domeniile de bază din internetul global pe 11 octombrie 2018 la ora 16. 00 UTC – adică 12 septembrie 2018, ora 7.00 dimineața, în Romania.
Consiliul de administrație al ICANN a aprobat planurile pentru prima schimbare majoră a cheii criptografice de securizare pentru registrul global al domeniilor de internet (DNS) la întâlnirea din 16 septembrie 2018 în Belgia.
Oficialii ICANN au avertizat că unii utilizatori de Internet ar putea fi afectați dacă operatorii de rețea sau furnizorii lor de servicii de Internet (ISP) nu au pregătit aplicarea noilor măsuri de securitate, adică un set de protocoale de securitate utilizate pentru a asigura că informațiile DNS nu sunt corupte accidental sau rău-intenționat.
Schimbarea cheii de criptare pentru securizarea DNS a fost programată inițial în urmă cu un an, dar planurile au fost suspendate după ce ICANN a găsit și analizat date noi, de ultim moment, pe baza cărora a reevaluat gradul de pregătire a operatorilor de rețea tocmai pentru ca punerea în mișcare a noilor măsuri de securitate să fie cât mai puțin riscantă.

Politica