vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Recorduri la referendumul din Călimănești. Prezență la vot 131,04%

Secţii din staţiunile balneoclimaterice din judeţul Vâlcea au înregistrat recorduri atât în ceea ce privește prezența la urne, cât și numărul mare de votanți pe listele suplimentare. Se pare că turiștii n-au renunțat la vot nici în zilele lor de vacanță. La secţia de votare din Călimăneşti-Căciulată, care a fost amplasată la Hotelul Traian, au existat mai mulţi alegători pe listele suplimentare decât pe listele permanente.

Mai exact, pe listă erau înscrişi 567 de alegători permanenţi din care au venit la urne numai 115. Pe lângă aceştia au mai votat încă 628 de persoane aflate în tranzit sau turişti, potrivit reprezentanţilor secţiei, fapt ce a determinat ca prezenţa la vot să fie de 131,04%, potrivit Adevărul.

A fost cel mai mare procentaj înregistrat în județul Vâlcea, pe lângă localitatea Bărbătești, unde procentajul a fost de doar 4,91%. Nu s-au înregistrat probleme nici cu urna mobilă. 80 de persoane din județ au ales să voteze prin intermediul urnei mobile. Prezenţa la vot în Vâlcea a fost sub media pe ţară, de doar 17,60%.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica