vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Două incidente, la vot, în Gorj

Poliţia Gorj a înregistrat două incidente pe parcursul procesului de votare pentru referendum.

Astfel, în urma unei sesizări, o femeie a fost amendată pentru că vindea băuturi alcoolice la mai puţin de 100 metri de secţia de votare, în comuna Logreşti. Potrivit unor surse, femeia ar fi soţia primarului din localitate.

Magazinul este al primarului, iar soţia sa este cea amendată. Am mers şi am cumpărat bere exact în timpul procesului de votare. Nu au zis nimic. Mi-au vândut ce am cerut şi atât. Le-am zis că nu au voie, dar au spus că nu le-a zis nimeni ca nu au voie să vândă”, a spus Daniel Burchel, cel care a şi sesizat poliţia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Poliţia nu confirmă însă că ar fi vorba despre soţia primarului din Logreşti.

Din primele verificări efectuate de polițiști la fața locului, a reieșit faptul că, o femeie, de 54 de ani, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, din localitate, ar fi comercializat băuturi alcoolice, la punctul de lucru al societății, situat la aproximativ 100 m de o secție de votare. Femeia a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 500 lei, pentru încălcarea prevederilor art. 2, pct 19 din Legea 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”arată IPJ Gorj.

Tot sâmbătă, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale s-au sesizat cu privire la faptul că, președinta unei secții de votare, din comuna Turburea, ar fi desemnat doi membri ai comisiei, pentru a se deplasa cu urna specială, fără a fi însoțiți de către personal MAI, pentru asigurarea pazei, cu toate că fusese desemnat un polițist, în acest sens. Poliţiştii fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului urnei de vot.

foto: Daniel Burchel

Politica