joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 9.000 de deţinuţi au votat

Un număr de 9.374 de persoane private de libertate şi-au exercitat dreptul la vot, sâmbătă, în unităţile penitenciare, la referendumul pentru revizuirea Constituţiei.

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a spus că procesul de vot continuă şi duminică în unităţile penitenciare şi că nu s-au înregistrat incidente.

Potrivit Hotărârii BEC din 26 septembrie, persoanele deţinute în baza unui mandat de arestare preventivă sau cele care execută o pedeapsă privativă de libertate, dar care nu şi-au pierdut drepturile electorale, votează prin intermediul urnei speciale. Hotărârea BEC mai stipulează că cererile de votare prin intermediul urnei speciale se fac în scris de către aceste persoane şi se depun la directorii penitenciarelor sau ai locurilor de deţinere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceeaşi hotărâre a BEC prevede că în ziua votării directorul penitenciarului sau al locului de deţinere, după caz, permite accesul echipei biroului electoral al secţiei de votare care se deplasează cu urna specială şi cu o ştampilă cu menţiunea „votat”, buletine de vot, extrasul din listele electorale şi timbre autocolante necesare pentru a se efectua votarea, în spaţiul anume amenajat pentru votare, care trebuie să beneficieze de dotări minime pentru asigurarea secretului votului.

Politica