Maicutele din Slatina, la vot

Date:

Mai multe călugăriţe de la cele două mănăstiri din Slatina au votat, sâmbătă dimineaţa, la Colegiul Naţional „Ion Minulescu”.

Acesta au venit în grupuri de câte patru sau cinci, cu capul în jos, şi evitând interacţiunea cu celelalte persoane. Călugăriţele au fost aduse la vot cu autoturismul de maica Manuela de la Mănăstirea Strehareţi.
„Având în vedere că sutn născută ortodox, din femei şi bărbat, am votat «da». Sper să iasă referendumul. Mulţumim lui Dumnezeu pentru aceată şansă. Le-am adus pe toate suratele să votăm. Am votat şi pentru referendumul local, cu care suntem de acord”, a declarat măicuţa.
Oltenii sunt chemaţi să răspundă cu „da” sau „nu” la întrebarea „Sunteţi de acord cu atribuirea denumirii Olt-Romanaţi judeţului Olt?”. Pentru ca această schimbare de denumire să se producă, la vot trebuie să se prezinte 30% dintre oltenii aflaţi în listele electorale permanente, iar 50% plus unu dintre aceştia să voteze „da”.
Totodată, oltenii sunt chemaţi să răspundă cu „da” sau „nu” cu privire la redefinirea termenului de familie din Constituţia României.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Rolul iodurii de potasiu și cum poate fi obținută în cabinetele medicilor craioveni

Odată cu recomandările făcute de ministrul Rafila în privința...

A început reabilitarea termică din Craiova

A început reabilitarea termică a primelor 400 de apartamente...

Penitenciarul Craiova. Expoziție de obiecte artizanale și decorative

Șase femei private de libertate s-au implicat în confecționarea...