joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liderii PSD Dolj, la vot: „Este un referendum obligatoriu față de altele de până acum care au fost doar consultative”

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii și fost primar al Craiovei, a mers, sâmbătă, la vot însoțită de vicepreședintele Senatului, Claudiu Manda, senatorul Radu Preda, dar și de liderii administrației publice locale și județene. Aceasta a spus că speră că a votat pentru „rezultatul pe care îl așteaptă cei mai mulți dintre români”, la referendumul pentru redefinirea familiei.

„Am votat astăzi cu gândul că se va depăși chiar pragul așteptat pentru că este, după Revoluție, cred singurul Referendum la care s-au pronunțat mai mult de 500.000 persoane prin dreptul la inițiativă, chiar 3.000.0000 de persoane, ceea ce este o cifră record pentru România în ultimii 30 ani și sper din toată inima să avem peste 6.000.000 persoane care se vor prezenta pentru a spune da sau nu, în funcție de ceea ce își doresc. Este un referendum obligatoriu față de altele de până acum care au fost doar consultative. Acesta devine obligație pentru Guvernul României să facă toate diligențele astfel încât Constituția să poată fi votată așa cum și-au dorit cei 3.000.000 de români. Sper că am votat pentru rezultatul pe care îl așteaptă cei mai mulți dintre români”, a declarat Olguța Vasilescu.

Claudiu Manda a afirmat că a votat „exact” cum a votat și în Parlament pentru modificarea legii: „Și eu și alți parlamentari ne-am exprimat prin vot deschis. Este dreptul oricărui cetățean să se exprime la acest referendum. Este cred și o obligație până la urmă. Este o întrebare de modificare a Constituției și cred că până la urmă fiecare cetățean trebuie să vină și să-și exprime un punct de vedere. Rămâne să vedem dacă avem cvorum și dacă cei care vin spun da sau nu despre modificarea Constituției. Eu cred că poporul român va vota în așa fel încât să păstrăm familia tradițională, în niciun caz să nu avem tradiții progresiste sau ultraprogresiste cum vedem în alte țări”.
Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a votat și el sâmbătă dimineața la referendum.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Mi-am exercitat dreptul de cetățean, am făcut, de fapt, ceea ce am făcut toată viața, ceea ce a făcut familia mea. Este un moment de normalitate, practic un moment de respect pentru cei 3.000.000 de cetățeni care au votat și au cerut să se modifice într-un anumit fel Constituția. Sunt alături de acești oameni care au votat și cred că într-adevăr valori importante așa cum este familia trebuie să rămână așa cum le-am învățat de când ne știm și anume aceea dintre un bărbat, o femeie și din dragostea lor copilul care rezultă. Sper să vină cât mai mulți cetățeni să-și exercite votul”, a precizat Ion Prioteasa.
Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, s-a prezentat la urne la ora 9.30, afirmând: „Am votat pentru că simțul civic ne spune că trebuie să fim prezenți la orice vot și mai ales din calitatea pe care o am trebuie să fiu un exemplu de corectitudine și de acest simț civic pe care fiecare dintre noi trebuie să îl aibă. Normalitatea este în educația fiecăruia și fiecare trebuie să fie acolo unde este conștiința lui”.

Politica