vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Comentarii finale după egalul din Gruia: „Mitriță a fost cel mai bun de pe teren”

Părerile sunt împărțite după ce formația din Bănie a ratat victoria în derby-ul cu CFR Cluj.
Antrenorul cu care CSU Craiova a promovat în Liga 1, Gabi Balint, consideră că Alexandru Mitriță ar trebui să mai lucreze la atitudine.
„Eu nu vorbesc de ratare, eu vorbesc de atitudinea lui. Îl preocupă numai jocul lui. El ratează şi se întoarce cu spatele. Mingea e în joc, putea să ajungă din nou la el. El renunţă… Sunt înnebunit că nu mai e în România vreun alt jucător care driblează în viteză, aşa cum o face el. Nasul mai jos, atât îi cer. Şi mai modest, că o să aibă mult de câştigat. Eu asta îi reproşez, nu ca fotbal. Ca fotbal, jos pălăria. Să îmi dea peste nas cu două goluri marcate. Eu ţin la Craiova, pentru că am fost acolo, am promovat cu Craiova şi am rămas fidel”,a spus Balint la Digisport.
Totodată, Pavel Badea îi ia apărarea lui Mitriță și explică pentru Prosport că oricui i se poate să rateze de la punctul cu var. Bădiță dă propriul exemplu: „Presiunea şi-a pus amprenta asupra lui Mitriţă, era un moment important pentru echipă, iar el este cel mai reprezentativ jucător. Probabil când s-a apropiat de punctul cu var i s-a părut că este lovitură liberă de la 20 de metri. Mitriţă este de departe cel mai bun jucător din România, dar cred că ar trebui să-i dea şansa şi altuia să execute penalty-uri, mai ales că bosniacul Kojlic marcase la Mediaş şi de obicei nu se schimbă cel care transformă. S-au pierdut două puncte importante în duelul direct cu CFR, dar, ca prestaţie, Craiova a fost două clase pentru adversar. Mitriţă n-a demonstrat la acea fază că pune mai presus rezultatul echipei, probabil îşi doreşte foarte mult să fie golgheter. Oricum, dacă a ratat acel penalty nu se poate spune că Mitriţă a jucat prost, cine spune asta nu se pricepe la fotbal, fiindcă tot Mitriţă a fost cel mai bun jucător de pe teren. Eu am executat multe penalty-uri, dar am mai ratat şi eu, iar două dintre ele au fost în momente extrem de importante, în semifinala cu Dinamo din 90, când am ratat eu şi Gică Popescu, şi în finala Cupei din 91, cu Bacăul, când am tras ca Mitriţă, peste poartă. La presiunea pe care am simţit-o atunci, mi se părea că poarta este la peste 20 de metri distanţă. Aşa că îl înţeleg foarte bine pe Mitriţă”.

Politica