vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bătrân din Craiova, păgubit de 8 mii lei

Un bărbat, de 89 ani, din Craiova a rămas fără opt mii de lei, după ce a fost înșelat de un bărbat din Buzău și o femeie din Giurgiu. Cei doi l-au mințit pe bătrân că sunt asistenți medicali și că îl vor ajuta să obțină ajutor de deces, soția sa fiind decedată.

I-au spus că dacă le va da o cotizație de 8.000 lei va primi 20.000 lei, iar dacă va plăti 12.000 lei va primi 40.000 lei. Bătrânul a fost de acord și le-a dat cât a avut – 8.000 lei.

Cei doi s-au făcut apoi nevăzuți. Incidentul s-a petrecut în luna iulie, iar cei care l-au înșelat pe bătrân au fost reținuți pe 1 octombrie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La data de 1 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Secției 4 Poliţie Craiova au dispus măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore, pe bază de ordonanță, față de un bărbat de 50 de ani, din municipiul Râmnicu Sărat, judeţul Buzău și o femeie de 41 de ani, din comuna Izvoarele, judeţul Giurgiu, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Faţă de cele două persoane s-a pus în mişcare acţiunea penală, stabilindu-se că, la data de 04 iulie a.c., şi-au declinat în mod fals calitatea de asistenți medicali şi au înșelat persoana vătămată, un bărbat de 89 de ani, din Craiova, de la care, prin inducerea în eroare, au obținut suma de 8.000 lei.

Inculpaţii au pretins că suma respectivă ar reprezenta o cotizație, în schimbul căreia bărbatul de 89 de ani urma să primească ulterior, drept ajutor social, suma de 20.000 lei”, potrivit IPJ Dolj.

Cei doi inculpați au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Politica