Procesul craioveanului care a lovit cu maceta în cap un șofer, pe pasajul suprateran, amânat la Tribunal

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au decis, ieri, să amâne pentru 29 octombrie procesul craioveanului de 26 de ani care a lovit cu maceta în cap un şofer de 37 de ani, tot din Craiova, şi a fugit. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care l-au trimis în judecată pentru tentativă de omor, au stabilit că, la volanul unui Porsche Cayenne, craioveanul l-a blocat în trafic, pe pasajul suprateran din Craiova, pe linia de tramvai, pe celălalt şofer, care conducea un Cielo, a luat din maşină o macetă cu care l-a lovit în cap, fără să ţină cont că victima era în maşină cu soţia şi cei doi copii minori, apoi a dispărut. S-a predat abia după ce hotărârea prin care Tribunalul Dolj a emis mandat de arestare preventivă în lipsă, pe numele său, a rămas definitivă, pe 6 februarie a.c..

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, la termenul de ieri, să amâne judecarea procesului lui Alexandru Radu Orbuleţu, craioveanul care a lovit cu maceta în cap un şofer, pe pasajul suprateran pentru sfârșitul acestei luni, mai exact pentru data de 29 octombrie a.c. Bărbatul se află, în continuare, în arest la domiciliu.
Craioveanul Alexandru Radu Orbuleţu, în vârstă de 26 de ani, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au reţinut în rechizitoriu faptul că, „pe 26.01.2018, în jurul orei 18.00, în timp ce se deplasa pe pasajul suprateran, din apropierea hotelului Ramada, din Craiova, la volanul autoturismului marca Porsche Cayenne, cu numărul de înmatriculare B 121 KEV, inculpatul Orbuleţu Alexandru Radu a avut un incident în trafic cu persoana vătămată O G F (n.r. – Olaru George), care conducea autoturismul marca Daewoo Cielo, pe care l-a determinat sa pătrundă cu autoturismul pe linia de tramvai, după care l-a blocat. Inculpatul Orbuleţu Alexandru Radu a coborât din autoturism şi s-a deplasat către autoturismul persoanei vătămate, adresându-i injurii, după care s-a deplasat la autoturismul său, din care a luat o macetă cu care l-a lovit o singură dată, în zona capului pe O.G.F (Olaru George Florin), cauzându-i o plagă tăiată-despicată de 7 cm, transversală, în vertex, cu fractură parietală stânga. Inculpatul a urcat la volanul autoturismului şi a părăsit locul faptei, sustrăgându-se urmăririi penale până la data de 06.02.2018, când s-a prezentat la sediul Secţiei 1 Poliţie Craiova, după ce, la data de 02.02.2018 judecătorul de drepturi și libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj emisese mandat de arestare preventivă pentru o perioada de 30 de zile, în lipsa inculpatului”.

George Olaru (37 de ani) a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a rămas internat în perioada 26 – 29 ianuarie a.c., medicii legişti stabilind că a suferit leziuni traumatice pentru vindecarea cărora necesită 40-45 zile de îngrijiri medicale. Procurorii au mai reţinut faptul că inculpatul nu a ţinut cont de copiii şi soţia victimei, aflaţi în Cielo, nici de blocarea traficului în zonă: „urmare a incidentului produs, soţia persoanei vătămate şi cei doi copii ai acestora, în vârstă de 4 şi, respectiv 6 ani, care se aflau în autoturismul persoanei vătămate, s-au alarmat, totodată, circulaţia vehiculelor şi a tramvaielor fiind blocată pe timpul incidentului, producându-se astfel tulburarea ordinii şi liniştii publice”. Procesul a început în luna iunie, iar la începutul lui iulie, Orbulețu a fost plasat în arest la domiciliu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Populare

Recomandări

OLT. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 03.04 – 09.04.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 03.04 – 09.04.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...