sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Avioane Craiova, în cărţi pentru modernizarea a 20 de avioane militare

Avioane Craiova ar urma să modernizeze 20 de avioane IAR 99 ale Forţelor Aeriene Române şi să le ducă la standardul Super Şoim. Premierul României, Viorica Dăncilă, a declarat, luni, la fabrica de avioane din Bănie că se vor face negocieri în acest sens.
„În acest an, când se sărbătoresc trei decenii de la iniţierea proiectului pentru avionul IAR 99, un proiect de concepţie românească, vreau să dau o veste bună. S-au încheiat procedurile în ceea ce priveşte contractul între Ministerul Apărării Naţionale şi Avioane Craiova referitor la modernizarea a 20 de avioane IAR 99 aflate în dotarea Forţelor Aeriene Române la standardul Super Şoim. Este un obiectiv important pentru Avioane Craiova şi vreau să vă anunţ că negocierile încep chiar în această săptămână. Am vorbit cu ministrul Apărării Naţionale, am vorbit şi despre vânzarea motoarelor de aici din fabrica de Avioane Craiova. Şi legat de acest aspect vom avea veşti bune referitoare la faptul că vor începe negocierile şi legate de acest punct”, a precizat Dăncilă.
Aceasta a făcut, luni, o vizită la Avioane Craiova însoţită de ministrul Transporturilor, Lucian Şova, de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, precum şi de mai mulţi parlamentari.

Politica