joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii Liceului Special „ Beethoven” din Craiova, practică la o „croitorie de lux” din Italia

23 de elevi ai Liceului Tehnologic Special „Beethoven” din Craiova vor face, anul viitor, practică la o „croitorie de lux” din Italia. Este vorba despre elevi cu deficiențe mentale ori auditive.

Proiectul „Accesul elevilor cu dizabilități la croitoria de lux” a fost câștigat de Liceului Tehnologic Special „Beethoven” prin programul Erasmus+ și urmărește creșterea șanselor de integrare pentru 23 de elevi cu dizabilități. Astfel, acești elevi vor merge în practică în perioada 19 mai – 22 iunie 2019.
Cei 23 de participanţi cu dizabilităţi vor fi selectaţi din patru clase ale liceului.
„Acesta este un proiect pe fonduri europene pe care noi l-am câştigat. Această implicare a elevilor noştri va încuraja dezvoltarea personală a lor şi va crea o imagine pozitivă pentru persoanele cu dizabilităţi în raport cu patronatele, cu comunitatea locală şi societatea. De asemenea, un alt obiectiv este de a le dezvolta participanţilor competenţe specifice profesiei, competenţe lingvistice pentru limba italiană şi abilităţi de comunicare în echipa de lucru”, a declarat directoarea Liceului Tehnologic Special „Beethoven” din Craiova, Maria Năstăşel, joi, în cadrul ședinței Consiliului Județean Dolj.
Valoarea proiectului este de 475 mii lei și sunt fonduri nerambursabile.

Politica