sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu trebuie să plătească despăgubiri record

Despăgubirile pentru malpraxis au făcut ca Spitalul din Târgu Jiu să aibă datorii record. A fost obligat să plătească într-un caz de malpraxis sume uriașe

Spitalul are de plătit despăgubiri în valoare de două milioane de lei unei familii a unei paciente decedate, ca urmare a unei culpe medicale. Pentru spitalul din Târgu Jiu este o adevărată lovitură, pentru că suma este una uriașă, cu care ar fi putut moderniza mai multe secţii. Unitatea medicală nici nu dispune de banii necesari.

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, Gigel Capotă, a spus că: „Am depus o contestaţie în anulare împotriva sentinţei definitive a Curţii de Apel Craiova şi o cerere pentru eşalonarea sumei. Este vorba de aproximativ două milioane de lei, o sumă foarte mare pentru spitalul nostru”. De altfel, acesta a mai adăugat: „Nu putem să plătim despăgubirile până când banii nu vor fi prevăzuţi în bugetul spitalului”, conform Adevărul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conducerea spitalului spune că va avea o discuție cu familia pacientei pentru a cădea la o înțelegere. Societatea de asigurări este chemată în instanță pentru că directorul spitalului nu înțelege de ce aceasta nu a acoperit datoria dacă spitalul are încheiat un contract pentru a acoperi daunele în cazurile de malpraxis: „Nu înţeleg de ce a fost inclus spitalul să plătească în solidar cu medicul, în loc să fie firmele de asigurări în locul nostru. Avem încheiat contract pentru malpraxis. Societatea este în insolvenţă, dar ne vom îndrepta în instanţa de judecată împotriva Fondului de garantare, dar suma pe care o poate acoperi este până la 100.000 de euro”.

Pacienta decedată, în vârstă de 17 ani, a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu cu diagnosticul de amigdalită. Medicul Carmen Braia s-a ocupat de aceasta şi i-a prescris un tratament cu antibiotice. Tinerei nu i s-a făcut testul necesar pentru a se constata dacă este alergică. Aceasta a intrat în şoc anafilactic după care a murit. Familia ei a depus plângeri împotriva medicului, care a fost trimis în judecată de procurori. Curtea de Apel Craiova a dat verdictul final în acest caz şi a obligat medicul şi spitalul să plătească în solidar despăgubiri de peste 420.000 de euro, conform Adevărul.

Politica