Oficialii mehedințeni s-au înghesuit la “Oale și sarmale”

Festivalul de ceramică oltenească și tradiții populare “Oale și sarmale” a revenit în acest an pe agenda culturală mehedințeană, după o absență de doi ani, sute de oameni participând la acest eveniment care s-a desfășurat sâmbătă, 22 septembrie 2018, în localitatea Șișești, după cum au anunțat reprezentanții Consiliului Județean Mehedinți.

„La eveniment a participat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, alături de prefectul județului, Nicolae Drăghiea, deputatul Alina Teiș și consilierii județeni Sanda Baboniu, Ion Iordache, Alin Tomoescu și Valentin Picioruși.

Participanții s-au bucurat de produse autentice expuse de meșteri populari din Șișești și din zona Horezu. Prin acest festival susținut de Consiliul Județean Mehedinți, primarul comunei Șișești, Marian Răducan și-a propus să revigoreze ceramica de Șișești, costumul popular și să valorifice tradițiile mehedințene.

La festival au venit invitați din Serbia și din Bulgaria cu care localitatea Șișești a avut parteneriate de-a lungul timpului”, au transmis reprezentanții administrației județene.

Pentru ca oficialitățile să poată participa la un astfel de eveniment a fost nevoie și de un buget pentru organizarea lui. Banii nu au venit de la Consiliul Județean ci de la consilierii locali. Conform adevărul.ro, primarul din Șișești, împreună cu consilierii locali, a convenit ca în acest an să încaseze doar un sfert din indemnizaţia pe care o primesc pentru că participă la şedinţele de Consiliu Local, iar restul să-l pună deoparte pentru acest festival.

Populare

Recomandări

Dolj. Aproape 200 de amenzi în 4 ore

Polițiștii doljeni au dat 197 de amenzi, în valoare...

Oamenii de vârstă mijlocie care visează urât ar putea avea un risc mai ridicat de demență

Oamenii care visează în mod frecvent urât la vârsta...

AJOFM Dolj: 5,54% rata şomajului, în luna iulie

La sfârșitul lunii iulie 2022, rata șomajului înregistrat la...