Mirela Pintea Enea a câștigat, din nou, procesul cu Ministerul Educației

Printr-o decizie a instanței, Mirela Pintea Enea se întoarce în fruntea Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți, după ce în iunie a fost suspendată pe motiv că nu a obținut calificativ satisfăcător la evaluare.

Ea a atacat în instanță Ordinul Ministrului Educației Naționale prin care a pierdut funcția de inspector școlar general al ISJ Mehedinți. Curtea de Apel București i-a dat câștig de cauză, suspendând ordinul până la pronunţarea instanţei de fond în acest dosar.

Decizia nu este definitivă, dar executorie, așa că Mirela Pintea Enea se poate întoarce în fruntea ISJ.

„Suspendă executarea Ordinului nr. 4.013 din 25 iunie 2018 al Ministrului Educaţiei Naţionale până la pronunţarea instanţei de fond. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 3.025 lei, cheltuieli de judecată. Executorie. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la sediul Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată astăzi, 20 septembrie 2018, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

Nu este pentru prima dată când Mirela Pintea Enea se află într-o astfel de situație. Anul trecut, ea a fost suspendată din funcție, prin ordin de ministru, alături de alţi 12 inspectori generali din ţară. Aceasta a atacat decizia ministrului și a revenit pe post în noiembrie 2017 după ce a câștigat prima fază a procesului la Curtea de Apel Craiova.

 

Populare

Recomandări

Celebrele țigări Carpați și Snagov au reapărut pe piață

Carpați și Snagov, celebrele țigări erau făcute la Fabrica...

România a anulat vizele pentru 14 jurnaliști de la Russia Today

Ministerul român de Extern a anunțat sâmbătă că Ambasada...

VIDEO/ Un gorjean s-a filmat în timp ce chema un urs la el: „Martinel, vino aici!”

Un bărbat din comuna Roșia de Amaradia s-a filmat...

DOLJ. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 03.10 – 09.10.2022.

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...