vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Şoferul care a lovit un poliţist de la Rutieră cu telefonul mobil, arestat

UPDATE/ Șoferul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

___________________________________________________________________

 

Şoferul care, miercuri seara, a lovit, cu un telefon mobil, un poliţist de la Rutieră, provocându-i acestuia leziuni serioase, a fost reţinut pentru 24 de ore. El va fi astăzi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reamintim că agentul principal Cristian Bitică, de la Serviciul Rutier Dolj şi un coleg al său au încercat să oprească în trafic un şofer care făcuse o depăşire neregulamentară pe Centura de Nord a Craiovei. Şoferul, Marius Cauc, de 32 ani, din Craiova, nu a oprit la semnalul poliţiştilor, aşa că aceştia au pornit în urmărirea lui. Au reuşit să îl blocheze în trafic, însă în momentul în care încercau să îl imobilizeze, acesta l-a lovit pe unul dintre poliţişti cu un telefon mobil în zona capului şi a fugit. Poliţiştii au încercat să îl prindă din nou şi au tras şi focuri de armă în plan vertical, dar nu au reuşit.

„Un echipaj de poliţie din cadrul Serviciului Rutier Dolj a efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui sofer care a efectuat o depasire neregulamentara pe DN 65F – Centura de Nord a Craiovei.
Intrucat soferul nu a oprit la semnal, politistii au pornit in urmarirea lui cu semnalele acustice si luminoase in functiune, reusindu-se blocarea in trafic a autoturismului.
In momentul in care politistii incercau sa-l imobilizeze, soferul ar fi lovit unul dintre politisti cu telefonul in zona capului.
S-a procedat la urmarirea acestuia, cel in cauza fiind somat verbal sa se opreasca.
Ulterior, au fost trase mai multe focuri de arma, in plan vertical, fara a se reusi insa prinderea barbatului respectiv”, a declarat Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

S-ar fi prezentat ulterior la poliţie însoţit de avocat. Cazul a fost preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, şoferul fiind cercetat pentru ultraj.

Poliţistul lovit a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale. 

Politica