vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Avocații se mobilizează. Campanie de donare de sânge, la Baroul Dolj

Baroul Dolj și Centrul de Transfuzie Sanguină Craiova organizează, astăzi, a doua ediție a Campaniei de donare de sânge pentru avocați. O astfel de acțiune va fi organizată, joi, și la Centrul Multifuncțional Craiova.

Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova continuă să se confrunte cu o criză a donatorilor de sânge. Pentru acoperirea necesarului din unitățile medicale ar fi nevoie de aproximativ 2.500 donatori în fiecare zi. Cum acest lucru nu se întâmplă, o serie de instituții și nu numai sunt angrenate în acțiuni de donare de sânge.
Astăzi, avocații Baroului Dolj sunt chemați să sprijine pacienții din județ.

Începând cu ora 8:30, vă așteptăm la Baroul Dolj, unde se va desfășura o nouă acțiune pentru donarea de sânge, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Craiova. Campania se adresează atât colegilor avocați, cât și tuturor craiovenilor care doresc să ajute”, a afirmat decanul Baroului Dolj, Lucian Săuleanu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Procedura de donare se va realiza prin amplasarea unui centru mobil la sediul Baroului Dolj, în Craiova, bulevardul Carol I, nr. 1, bloc 17D, mezanin, iar recoltarea de sânge va fi realizată de către personal specializat de la Centrul de Transfuzie Sanguină Craiova.

Zilnic, în România, este nevoie de 1000 de litri de sânge. 450 ml de sânge donat salvează 3 vieţi. Durează 10 minute să donezi sânge”, se arată în anunțul de încurajare a avocaților pentru a se alătura campaniei.

Joi, o astfel de acțiune va fi organizată la Centrul Multifuncțional din Craiova, de RAADPFL Craiova și Centrul Regional de Transfuzie Sanguină. Începând cu ora 8, aici va fi amplasat un centru mobil de recoltare a sângelui.

La această campanie vor participa angajații RAADPFL Craiova, cei de la Sala Polivalentă, Centrul Multifuncțional, dar sunt așteptați să se alăture și „alți craioveni care au înțeles că fiecare picătură de sânge donată contează”.
Organizatorii celor dou
ă campanii au menționat și câteva dintre beneficiile donatorului:
salvezi o viață în 10 minute; consultație gratuită înaintea 
donării; 7 tichete de masă; analize gratuite la fiecare donare de sânge; analize gratuite extinse pentru donator și membri familiei la trei donări succesive pe durata unui an; 50% reducere la abonamentul de transport în comun, timp de o lună de zile; persoanele care donează sânge regulat prezintă un risc mai scăzut de infarct și accident vascular cerebral; stimulează organismul să producă celule sanguine noi.
“Persoanele care donează sânge de două ori pe an prezintă o rată mai mică de cancer și o rată de mortalitate mai mică decât cele care nu donează sânge, în condițiile unor donări regulate, nu ocazionale”, mai transmit organizatorii.

Politica