joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craioveanul care a lovit cu maceta în cap un șofer, pe pasajul suprateran, a cerut să fie plasat sub control judiciar

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au respins, luni, cererea craioveanului de 26 de ani care a lovit cu maceta în cap un şofer de 37 de ani, tot din Craiova, şi a fugit de a fi plasat sub control judiciar. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care l-au trimis în judecată pentru tentativă de omor, au stabilit că, la volanul unui Porsche Cayenne, craioveanul l-a blocat în trafic, pe pasajul suprateran din Craiova, pe linia de tramvai, pe celălalt şofer, care conducea un Cielo, a luat din maşină o macetă cu care l-a lovit în cap, fără să ţină cont că victima era în maşină cu soţia şi cei doi copii minori, apoi a dispărut. S-a predat abia după ce hotărârea prin care Tribunalul Dolj a emis mandat de arestare preventivă în lipsă, pe numele său, a rămas definitivă, pe 6 februarie a.c..

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, luni, să menţină măsura arestului la domiciliu faţă de Alexandru Radu Orbuleţu, craioveanul care a lovit cu maceta în cap un şofer, pe pasajul suprateran, respingând cererea acestuia de a fi plasat sub control judiciar. „Respinge ca neîntemeiată cererea de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar formulată de inculpatul Orbuleţu Alexandru Radu, prin avocat ales. Admite cererea inculpatului Orbuleţu Alexandru Radu de modificare a conţinutului măsurii arestului la domiciliu în sensul în care inculpatul va executa măsura preventivă la adresa din comuna Malu Mare (…) jud. Dolj, în loc de Craiova,)…) jud.Dolj. În baza art. 128 din Legea 254/2013 Dispune comunicarea de îndată a prezentei încheieri organului de supraveghere. Cu contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 17 septembrie 2018”, se arată în hotărârea instanței. Pe fond, procesul a fost amânat pe 1 octombrie a.c.

Craioveanul Alexandru Radu Orbuleţu, în vârstă de 26 de ani, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au reţinut în rechizitoriu faptul că, „pe 26.01.2018, în jurul orei 18.00, în timp ce se deplasa pe pasajul suprateran, din apropierea hotelului Ramada, din Craiova, la volanul autoturismului marca Porsche Cayenne, cu numărul de înmatriculare B 121 KEV, inculpatul Orbuleţu Alexandru Radu a avut un incident în trafic cu persoana vătămată O G F (n.r. – Olaru George), care conducea autoturismul marca Daewoo Cielo, pe care l-a determinat sa pătrundă cu autoturismul pe linia de tramvai, după care l-a blocat. Inculpatul Orbuleţu Alexandru Radu a coborât din autoturism şi s-a deplasat către autoturismul persoanei vătămate, adresându-i injurii, după care s-a deplasat la autoturismul său, din care a luat o macetă cu care l-a lovit o singură dată, în zona capului pe O.G.F (Olaru George Florin), cauzându-i o plagă tăiată-despicată de 7 cm, transversală, în vertex, cu fractură parietală stânga. Inculpatul a urcat la volanul autoturismului şi a părăsit locul faptei, sustrăgându-se urmăririi penale până la data de 06.02.2018, când s-a prezentat la sediul Secţiei 1 Poliţie Craiova, după ce, la data de 02.02.2018 judecătorul de drepturi și libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj emisese mandat de arestare preventivă pentru o perioada de 30 de zile, în lipsa inculpatului”. George Olaru (37 de ani) a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a rămas internat în perioada 26 – 29 ianuarie a.c., medicii legişti stabilind că a suferit leziuni traumatice pentru vindecarea cărora necesită 40-45 zile de îngrijiri medicale. Procurorii au mai reţinut faptul că inculpatul nu a ţinut cont de copiii şi soţia victimei, aflaţi în Cielo, nici de blocarea traficului în zonă:„urmare a incidentului produs, soţia persoanei vătămate şi cei doi copii ai acestora, în vârstă de 4 şi, respectiv 6 ani, care se aflau în autoturismul persoanei vătămate, s-au alarmat, totodată, circulaţia vehiculelor şi a tramvaielor fiind blocată pe timpul incidentului, producându-se astfel tulburarea ordinii şi liniştii publice”. Procesul a început în luna iunie, iar la începutul lui iulie, Orbulețu a fost plasat în arest la domiciliu.

Politica