sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Aplicaţia pentru programul de susţinere a operatorilor economici români, activă până pe 24 septembrie

Aplicaţia pentru Programul de susţinere a internaţionalizării operatorilor economici români a devenit activă începând de luni şi va rămâne deschisă până la data de 24 septembrie 2018, la ora 10.00.

Potrivit Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, programul urmăreşte stimularea mediului de afaceri prin crearea unor noi instrumente de promovare individuală pe pieţele externe a operatorilor români prin susţinerea participărilor la târguri şi expoziţii cu caracter internaţional, organizate în afara ţării, cu stand de prezentare a produselor/serviciilor, precum şi participarea la misiuni economice.

De asemenea, de avantajele schemei de minimis, printr-un proces simplificat de aplicare şi decontare, pot beneficia SRL-D-urile, institutele de cercetare ştiinţifică – dezvoltare tehnologică şi instituţiile medicale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Finanţarea se acordă operatorilor economici în sume fixe, de tip sprijin forfetar, astfel: 25.000 lei pentru participarea la târguri şi expoziţii internaţionale, respectiv 10.000 de lei pentru participarea la misiuni economice internaţionale.

Bugetul alocat prezentei sesiuni de depuneri a cererilor de înscriere este de 7,8 milioane de lei.

Punctaj suplimentar obțin firmele care au ales ca pieţe – ţintă zone non-UE, cu prioritate Africa sau Asia, care deţin un brand propriu şi au un site într-o limbă de circulaţie internaţională.

Politica