vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Beetle, ultima ediţie în 2019

Volkswagen a anunţat recent că va înceta definitiv producţia maşinilor Beetle, începând cu 2019. Astfe, se pune capăt istoriei unui automobil-emblemă care din 1930 a fost îndrăgită de zeci de generaţii.

Maşina a fost concepută în anii 1930 şi a ajuns de la un produs identificat cu imaginea lui Adolf Hitler la un simbol al renaşterii germane ca putere economică şi industrială după cel de-al Doilea Război Mondial. Ideea originală pentru Beetle a fost ”maşina poporului”, un automobil accesibil pentru buzunarele tuturor celor care nu aveau venituri substanţiale.

În 1933, liderul nazist Adolf Hitler i-a ordonat lui Porsche să construiască o maşină a poporului, în care să încapă lejer doi adulţi şi doi copii, cu suficient spaţiu pentru bagaje şi o viteză de circa 100 km/h.
Planul lui Hitler viza ca maşina să fie cumpărată de aproape toată lumea, printr-o finanţare dinainte stabilită.
Modelul a devenit cunoscut în Germania drept Kafer („gândac” în germană). În Franţa a fost supranumit Coccinele (Buburuza).
În 1960, Beetle era deja un automobil iconic pentru generaţia postbelică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În 1979, Volkswagen a întrerupt vânzările broscuţei din Statele Unite, dar a continuat producţia pentru Mexic şi America Latină.
Volkswagen a vândut în Statele Unite, în primele opt luni ale anului 2018, un total de 11.151 de broscuţe, în scădere cu 2,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Politica