joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcean urmărit internațional pentru fraude informatice comise în SUA

Un bărbat, de 38 ani, din Râmnicu Vâlcea, este acuzat că, timp de cinci ani, a comis mai multe fraude informatice pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. El a fost dat în urmărire internațională de către autoritățile americane. A fost prins de polițiștii vâlceni.

La data de 10 septembrie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au depistat un bărbat, de 38 de ani, din Râmnicu Vâlcea, care era urmărit internațional în baza unui mandat de arestare, emis de Tribunalul S.U.A. pentru Districtul de Nord al statului Ohio. Acesta este cercetat pentru conspirație la fraudă prin cablu, conspirație la spălare de bani și conspirație la trafic de servicii contrafăcute, conform legii penale americane”, anunță IPJ Vâlcea.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2005-2010, râmniceanul, în complicitate cu alte persoane, ar fi desfășurat o schemă frauduloasă complexă, pe internet, prin postarea unor anunțuri de vânzare fictivă, pe platforme de comerț electronic, a unor bunuri cu valoare ridicată. Cumpărătorii ar fi fost direcționați să transfere banii, fără a intra efectiv în posesia bunurilor. În plus, împreună cu alții, bărbatul ar fi accesat, în mod ilegal, conturi bancare din Statele Unite ale Americii și ar fi efectuat transferuri bancare neautorizate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, urmând a fi demarate procedurile în vederea extrădării.

Politica