miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Proiect de 6 milioane euro pentru îmbunătățirea managementului riscurilor

Un proiect ce vizează îmbunătățirea managementului comun al riscurilor în zona transfrontalieră, cu un buget de aproape 6 milioane euro, este derulat de autoritățile din Dolj și Vratsa, Bulgaria.

Conferința de lansare a proiectului a avut loc, luni, în Vratsa, iar la aceasta au luat parte și reprezentanții Consiliului Județean Dolj.

Este un eveniment important care marchează o premieră fiind rezultatul primului parteneriat dintre instituțiile noastre, dar care reprezintă și un nou capitol în seria colaborărilor transfrontaliere reușite pentru atragerea fondurilor comunitare. Ne considerăm privilegiați să facem parte dintr-o regiune europeană în care autoritățile de pe cele două maluri ale Dunării au știut să își dea mâna identificând împreună cele mai bune soluții pentru a răspunde cu ajutorul finanțărilor nerambursabile unor necesități și așteptări ale comunităților. Doar la nivelul Consiliului Județean Dolj accesul la programe de cooperare transfrontalieră, atât înainte cât și după momentul aderării, înseamnă demersuri deja finalizate sau aflate în curs de implementare cu o valoare cumulată de aproximativ 50 milioane euro. Multe dintre aceste proiecte au fost elaborate și derulate chiar alături de partenerii din Vratsa”, a declarat Oana Bică, vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, amintind sistemul de alarmare pentru valea Dunării și centrul de coordonare a intervențiilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Împreună am reușit să câștigăm acest proiect și o să reușim și să-l ducem la îndeplinire”, a completat Boris Kamenov, primarul din Vratsa.

Bugetul total al proiectului „Reacții coordonate și eficiente ale autorităților în situațiile de urgență din regiunea Dolj – Vratsa” este de 5.935.643, 42 euro, din care 5.045.643, 89 euro de la Fondul European de Dezoltare Regională, având o perioadă de implementare 36 luni.

Aproape trei milioane euro din bugetul total vor reveni Consiliului Județean Dolj care este lider de proiect, și care are ca parteneri parteneri Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltenia” și Primăria Vratsa.

În urma acestui proiect va fi construită și dotată o unitate de intervenție în situații de urgență în zona transfrontalieră, lângă Aeroportul din Craiova, unitate ce va funcționa ca un grup pentru prevenție și intervenție, conectat cu Centrul de coordonare și conducere a intervenției în caz de dezastre în regiunea transfrontalieră și va avea o contribuție importantă la creșterea calității în managementul comun al riscului în regiunea Dolj – Vratsa, în situații de dezastre majore, în special cele legate de transportul și infrastructura aeriană.

Va fi achiziționată o autospecială pentru stingerea incendiilor cu o capacitate de 12.000 litri, o alta cu o capacitate de 6.000 litri, o autospecială cu capacitate sporită, echipată cu dispozitiv de descarcerare și prim ajutor, un vehicul pentru descarcerare, două ambulanțe, precum și un sistem de încărcare cu spumă a bazinelor folosite în operațiuni de stingere a incendiilor.

În Vratsa va fi înființat un punct transfrontalier pentru îmbunătățirea capacității de intervenție în situații de urgență și aici urmând a fi achiziționate mai multe vehicule și echipamente între care și o ambulanță pentru nou-născuți dotată cu incubator, dar și un vehicul pentru transportul sângelui pentru transfuzii, ori al organelor pentru transplant.

Politica