Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Stadionul din centrul Severinului, reabilitat de Compania Națională de Investiții

Publicat

pe

Compania Națională de Investiții va finanța reabilitarea și modernizarea stadionului „Dr. Angelescu” din Drobeta Turnu Severin, au anunțat reprezentanții Consiliului Județean Mehedinți.

Administrația județeană a primit la finele săptămânii trecute o informare oficială cu privire la faptul că proiectul „Reabilitarea și modernizarea Stadionului Dr. Angelescu” este pe lista de priorități a Companiei Naționale de Investiții.

„Astfel, în urma solicitării făcute de către președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, conducerea Companiei Naționale de Investiții arată că obiectivul deosebit de important pentru județul Mehedinți, nu doar pentru municipiul Drobeta Turnu Severin, a fost introdus pe Lista sinteză a subprogramului „Complexuri sportive”, aprobată la sfârșitul lunii august.

Oficialii Ministerului Dezvoltării dau asigurări că alocațiile bugetare disponibile la acest moment permit finanțarea obiectivului atât de necesar din punct de vedere social pentru județul Mehedinți”, spun reprezentanții Consiliului Județean Mehedinți.

Construit în 1922, prin decretul fostului Ministru al Învățământului, dr. Constantin Angelescu, sub denumirea de Stadium Traian, arena, pe care comuniștii au redenumit-o „1 Mai”, a găzduit în anii ’70-’80 mai multe meciuri din cadrul fazelor superioare ale Cupei României. La vremea respectivă, jocurile din optimile și sferturile de finală se jucau pe teren neutru, iar echipe precum Politehnica Timișoara, Universitatea Craiova, Corvinul Hunedoara sau Dinamo București s-au întâlnit, la malul Dunării, în fazele eliminatorii ale competiției. La începutul anilor ’70, stadionul a fost dotat și cu instalație de nocturnă pe bază de vapori de mercur, dar aceasta a funcționat pentru o foarte scurtă perioadă.

După Revoluție, baza sportivă din centrul Severinului a purtat denumirea de Stadionul Dr. Angelescu, dar a fost lăsată în paragină, iar autoritățile locale s-au lăudat de fiecare dată în campaniile electorale că o vor reabilita. S-a zvonit, la un moment dat, că ar putea fi construit un mall pe terenul respectiv sau că stadionul va fi cedat unor oameni de afaceri obscuri, care voiau să-l compartimenteze și să facă mai multe terenuri sintetice de minifotbal și tenis de câmp, în vederea închirierii acestora, precum cele de la diverse școli generale sau licee de pe raza municipiului. Precedentul proiect, pe fonduri europene de data aceasta, fusese lansat în urmă cu 2 ani, însă acesta n-a primit finanțarea de 1,5 milioane de euro.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.