joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarul Mihail GENOIU, la deschiderea anului școlar: Provoc generația iPod să redescopere modelul de viață al lui Nicolae Titulescu

La începutul unui nou an școlar, Primarul Mihail Genoiu i-a provocat pe copii, dar și pe dascăli, să redescopere strălucirea de acum 100 de ani a unor cuvinte-reper precum spirit, cultură, unitate, conștiință de sine și cum pot acestea să reverbereze în sufletul generației de acum, generația iPod.

Prezent la manifestările de deschidere a anului școlar de la Colegiul Militar Tudor Vladimirescu, Primarul Municipiului Craiova a felicitat elevii și cadrele didactice pentru rezultatele excepționale obținute de aceștia în scurta perioadă de la reînființarea colegiului din Craiova. Mândria noastră de a avea în municipiul nostru un colegiu militar este cu atât mai mare cu cât istoria unității dumneavoastră are o vechime de peste 130 de ani, când regele Carol I a inaugurat aici, în Cetatea Băniei, prima școală a fiilor de militari. Considerat un laborator care preface minereurile sufletești ale elevului în metale de preț cu care națiunea își clădește valoarea ei istorică, liceul militar din Craiova și-a clădit, de-a lungul timpului, un înalt nivel academic. Iar mediile mari obținute de elevii dumneavoastră în acești doi ani, dar și exemplul absolventului care a fost admis la o Academie navală din Statele Unite ale Americii sunt suficiente motive de a ști că aici se pune accent pe excelență în educație.

Vreau sa vă felicit în numele meu și al instituției pe care o reprezint pentru rezultatele excepționale de anul acesta și să vă reamintesc că sunteți viitoarea generație de elită a orașului Craiova și nu numai”, le-a transmis primarul Mihail Genoiu elevilor de la Colegiul Militar Tudor Vladimirescu, în prezența generalului-locotenent Adrian Tonea, locțiitorul șefului Statului Major al Apărării.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu emoții au ajuns luni, în prima zi de școală, și copiii de la Colegiul Elena Cuza din Craiova, care au fost întâmpinați de dascăli și autorități locale. Deschiderea anului școlar este unul dintre momentele speciale din viața fiecăruia dintre noi. Iar Craiova este printre puținele municipii din țară care se poate mândri cu mai multe instituții prestigioase de învățământ, a căror existență a depășit demult centenarul. Cum este și Colegiul Elena Cuza, despre care putem spune că face parte din tezaurul educației românești. La început de nou an școlar, vă asigurăm, în continuare, de susținerea Primăriei Craiova, atât din punct de vedere financiar, cât şi moral, prin încurajarea creşterii calităţii actului educational. Din partea instituţiei pe care o reprezint, există o preocupare permanentă pentru îmbunătățirea condiţiilor existente şi pentru oferirea unui climat modern, deschis inovației, preocupare care trebuie susţinută şi de spiritul gospodăresc şi grija pentru administrarea colegiului, de către dumneavoastră, elevi şi cadre didactice, deopotrivă.

Dragi elevi, dacă învăţaţi, daţi sens eforturilor părinţilor, dascălilor voștri, dar şi eforturilor noastre. Ne faceţi fericiţi, deveniţi voi înşivă Oameni. Veţi fi admiraţi şi respectaţi, indiferent unde vă vor purta pașii vieții”, le-a transmis primarul Municipiului Craiova, Mihail Genoiu, elevilor de la Colegiul Elena Cuza.

Politica