vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pintea, la Clinica de Cardiologie: „Nu este rău, dar eu am pretenții mai mari de la Craiova”

Autoritățile județene și-au făcut datoria în ceea ce priveşte Clinica de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară din Craiova, mai trebuie şi ca Ministerul Sănătăţii să se implice pentru ca lucrurile să funcţioneze, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. Din mai până acum puteam să mișcăm ceva mai mult”, a recunoscut ministrul.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a efectuat, miercuri, o vizită şi la Clinica de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară construită în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova. Aceasta a apreciat dotările, dar a cerut mai multă implicare din partea medicilor craioveni.

Am sesizat că s-au făcut progrese, privind această Clinică de Cardiologie. Am observat acest lucru analizând situația de când s-a montat primul stent, până acum. Nu este rău, dar eu am pretenții mai mari de la Craiova. Sunt medici foarte buni, personal medical există și totuși se întâmplă ceva. Vrem ca medicii să ne ajute. Să comunicăm mai mult în toate privințele”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sorina Pintea i-a recomandat managerului SJU Craiova să facă tot posibilul pentru a asigura cele necesare desfăşurării actului medical, în special în ceea ce priveşte stenturile. „Nu lași pacientul să moară că nu ai program național. Programul național sprijină activitatea, dar nu vreau să aud că medicul are nevoie de stent și că spitalul nu îl are. Este exclus așa ceva. Noi sprijinim spitalele prin acele programe, dar nu finanțăm în totalitate”, a spus ea.

Pe de altă parte, Sorina Pintea a recunoscut că Ministerul Sănătăţii ar fi trebuit să se implice mai mult pentru ca noua clinică să poată funcţiona, amintind aici posturile pentru medici care trebuie deblocate astfel încât să se facă angajări.

Clinica de Cardiologie din Craiova arată foarte bine, este dotată, dar din păcate puțin populată. În luna mai s-a făcut partea de angiografie. Se fac implanturi de stent, coronarografii, dar nu este suficient. Este chirurgie cardiovasculară. Mai lipsesc niște paturi, mai lipsesc niște oameni. Autoritățile județene și-au făcut datoria. Urmează ca noi să ne ocupăm de restul. Din mai până acum puteam să mișcăm ceva mai mult. Am înțeles că există un memorandum pentru posturi care încă nu au fost deblocate. Voi verifica când a fost depus. Dacă este târziu depus o să îl cert pe domnul manager. Urmează pregătirea personalului întrucât cei care vor lucra aici trebuie să fie pregătiți. Și această etapă durează. Dacă începeam din mai, iunie, poate că era gata până acum. De aceea spun că trebuie să ne mișcăm un pic mai repede. Dacă memorandumul pentru posturi a fost depus în urmă cu două luni, cum spune domnul director, dacă stă de două luni acolo, atunci eu am o problemă. Important este ca acum să ne ocupăm serios de fiecare pas și să recuperăm timpul. Activitatea din această clinică, realist vorbind, nu are cum să demareze mai devreme de două luni din acest moment. Termenul realist este de două luni”, a conchis Pintea.

 

Politica