Ministrul Sănătăţii, la Craiova: „Le recomand pacienților să ceară să le fie respectate drepturile”

Date:

Deşi managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova, Alin Demetrian, s-a adresat public, în mai multe rânduri, pacienţilor care sunt nevoiţi să cumpere unele medicamente la cererea medicilor, explicând că îşi pot recupera banii cheltuiţi, acesta spune că nu are nici o solicitare în acest sens. Între timp, oamenii continuă să primească reţete cu diverse medicamente de care ar trebui să beneficieze în spital, dar pe care ajung să le cumpere, din banii lor, de la farmacii.

Problema a fost adusă, miercuri, şi în atenţia Sorinei Pintea, ministru al Sănătăţii, care a fost prezentă la Craiova. Aceasta a afirmat că „totul se rezolvă cu bonul fiscal de la farmacie și cu o cerere din partea pacientului”, chiar dacă medicul nu a pus parafa pe reţetă.

Totul se rezolvă cu bonul fiscal de la farmacie și cu o cerere din partea pacientului. În foaia de observație se trece tratamentul și se poate confrunta ce este pe bon cu ce i s-a administrat. Știm că sunt situații când medicii nu dau rețete parafate. Spun doar că trebuie să fie cumpărate anumite medicamente, că spitalul nu le are și cam atât. Le recomand pacienților să ceară să le fie respectate drepturile. Spitalul este obligat, repet, este obligat să dea banii înapoi dacă există documente justificative”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Managerul SJU Craiova, Alin Demetrian, a reiterat faptul că dacă oamenii vin cu bonul se va ocupa personal să îşi primească banii.

Eu mă voi ocupa personal ca aceste medicamente să fie decontate. Pacienții trebuie să fie informați. În baza bonului fiscal și a unei cereri depuse își pot recupera sumele de bani respective”, a afirmat Alin Demetrian.

Acesta a precizat că va avea şi o discuţie cu medicii pentru a le cere să îi informeze pe pacienţi cu privire la faptul că au dreptul să îşi primească înapoi banii pe medicamentele cumpărate.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Anchetă la Penitenciarul Craiova, după un interviu dat de Dincă

Polițiștii doljeni au deschis un dosar penal și fac...

Craiova. Reținuți pentru trafic de droguri

Polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate Craiova și procurorii...

Bucătărie nouă la „Filantropia”

Blocul alimentar al Spitalului "Filantropia" din Craiova a fost...

DGASPC Mehedinți și-a făcut cabinet stomatologic. Și copiii și adulții vor fi tratați

Beneficiarii sistemului de protecție socială din cadrul Direcției Generale...