marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lemnul de foc pentru populaţie s-a scumpit

Preţul lemnului de foc pentru populaţie s-a scumpit cu 10% în ultimul an, de la 154 lei pe metrul cub în 2017, la 170 lei pe metrul cub în 2018.

Potrivit reprezentanţilor Romsilva, a fost calculat un preţ mediu al lemnului de foc din pădurile Romsilva, pe toate specile şi sub toate formele de exploatare, fie că lemnul e tăiat în pădure, în depozit sau sub alte forme.

De asemenea, reprezentanţii instituţiei au mai afirmat că, lemnul de foc s-a scumpit în ultimul an, în contextul în care Romsilva a crescut ponderea lemnului recoltat din lucrări de îngrijire, din rărirea selectivă a pădurii, adică din înlăturarea exemplarelor necorespunzătoare ca specie şi conformare, ceea ce înseamnă cheltuieli mai mari de combustibil şi implicit o creştere a costurilor de exploatare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aproape jumătate (47%) din totatul gospodăriilor din România utilizează lemnul de foc ca mijloc de încălzire, conform datelor ultimului recensământ naţional, acesta reprezentând principala sursă de încălzire a gospodăriei la nivelul ţării.

Potrivit unor calcule, făcute de cei de la Ziarul Financiar, lemnul de foc ajunge la om în curte la circa 250 de lei pe metrul cub. Pentru a trece iarna, o gospodărie are nevoie de lemn de foc de cel puţin 1.500 de lei, echivalentul a şase metri cubi de lemn.

Politica