joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Patron din Runcu, cercetat pentru trafic de substanţe periculoase

Patronul unui magazin din comuna Runcu este cercetat pentru trafic de substanţe periculoase. Poliţiştii au descoperit că acesta avea la vânzare substanţe toxice.

La data de 28 august a.c., poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Gorj au efectuat verificări în baza Planului de acţiune ,,Periculoase 2018”, pe linia respectării prevederilor Legii 360/2003 privind regimul substanțelor și preparatelor chimice periculoase, la un agent economic din comuna Runcu, cu punct de lucru în Târgu Jiu, având ca obiect de activitate comerțul cu amânuntul, al articolelor și aparatelor electrocasnice.

Cu această ocazie polițiștii au identificat 5,5 litri de clorură ferică și 5 litri de alcool izopropilic, substanțe care erau expuse spre comercializare, către publicul larg, ambalate în recipiente din plastic, ambele fiind toxice pentru sănătatea umană și mediul înconjurător, conform actelor normative în vigoare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Societatea comercială, administrată de un bărbat, de 35 de ani, din Târgu Jiu, persoană fizică, care a achiziționat asemenea produse, nu este autorizată pentru a comercializa substanțe toxice, din grupa celor din care fac parte substanțele în cauză”, arată IPJ Gorj.

Poliţiştii au ridicat substanţele în vederea continuării cercetărilor și le-au depozitatat la un operator economic autorizat.

În acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de trafic de produse sau substanțe toxice.

Politica