miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Repriză De Vis! Succes de moral înaintea meciului cu Dinamo!

CSU Craiova este o echipă a contrastelor: după o serie de 3 meciuri fără gol marcat, a devenit prima echipă care punctează de 5 ori într-un joc din actualul sezon al Ligii 1.

FC Voluntari – CSU Craiova 1-5

Au marcat: Laidouni 85 – pen. / Bancu 24, 41, 88 – pen. Kelic 27, Mitriţă 39.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Stadion: „Anghel Iordănescu”.

FC Voluntari: Vâtcă – Hodorogea, Wallace (42 Belahmeur), Zgrablic – Ricardinho, Sesar (79 Al. Ciucur), Lazăr, Al. Vlad – Căpăţână, Laidouni, Pârcălabu (23 Tudorie). Antrenor: Dinu Todoran.

CSU Craiova: Pigliacelli – Borţa, Kelic, T. Ferreira, Briceag (59 Burlacu) –  Cicâldău, Fedele (73 Mateiu), Bancu – Bărbuţ (67 Markovic), R. Baicu, Mitriţă. Antrenor: Devis Mangia.

Arbitru: Marius Avram (Bucureşti). Asistenţi: Mircea Orbuleţ (Bucureşti), Marius Badea (Râmnicu Vâlcea).

Observatori: Paul Cazan (Bucureşti), Marian Dorobanţu (Buzău).

Oltenii au demolat lanterna FC Voluntari, după o primă repriză perfectă! Și-au ținut în corzi adversarul timp de 24 de minute, apoi au început cu „upercuturile” și „croșeele” devastatoare. Primul a lovit Bancu, apoi Kelic cu capul, Mitriță s-a distrat cu apărarea hai-hui a ilfovenilor, iar Bancu a închis repriza, punctând pentru 4-0! Cu un avantaj fabulos căpătat în 17 minute, în actul secund craiovenii au jucat la conservarea rezultatului. Au cedat posesia în favoarea adversarului și au evoluat la trecerea timpului. Gazdele au marcat pentru consolare, din penalty, în minutele de final. La următoarea fază, Markovic a fost faultat în careu de portar, iar Bancu și-a completat hattrick-ul!

CSU realizează premiera în Liga 1

Arena „Anghel Iordănescu” din Volunari s-a dovedit locul ideal pentru olteniîși refacă golaverajul, dar și orgoliul șifonat rău după înfrângerea cu Chiajna, de acasă. În urma succesului clar din deplasare, CSU a urcat pe poziția a șasea din Liga 1. În plus, FC Voluntari – CSU Craiova 1-5 a fost o victorie de moral pentru juveți înaintea jocului cu Dinamo, din următoarea rundă. E cea mai clară victorie din primele 6 runde ale Ligii 1. Totodată, craiovenii sunt primii care marchează 5 goluri într-un joc din campionat.

Bancu a explicat fluctuațiile de formă: pe cine dă vina eroul de la Voluntari

Nicușor Bancu și-a trecut în cont primul său hattrick din Liga 1. La finalul meciului a declarat: „Am luat mingea acasă. Tot timpul am reușit să marchez la Voluntari, de data asta am reușit un hattrick. Anul trecut am dat trei goluri tot sezonul, acum am dat trei într-un meci”. Mijlocașul oltean știe motivele care stau la baza evoluției oscilante a echipei craiovene: „Este adevărat, avem fluctuații de formă. Prima cauză este starea terenului, iar a doua sunt suporterii. Ne pierdem concentrarea și capul din cauza suporterilor, atunci când ne înjură. Aceasta e cauza fluctuațiilor de formă”. Prin evoluția din meciul cu Voluntari, Bancu își dorește să-și asigure locul sub tricolor: Sper să-i fi plăcut domnului Contra evoluția mea și să mă cheme la echipa națională”.

Mangia: „Jocul bun are legătură cu terenul bun”

La finalul partidei, Devis Mangia a spus: „Mă simt bine, am făcut o partidă foarte bună. Am avut o primă repriză bună, iar în a doua repriză am avut posesia. Echipa şi-a dat întotdeauna silinţa. Am jucat pe un teren foarte bun. Nu îmi place că am primit un gol. A fost una dintre cele mai bune partide. Se poate spune că jocul bun are legătură cu terenul bun”. Italianul a prefațat și partida cu Dinamo: Această partidă s-a terminat, trebuie să ne gândim acum la meciul cu Dinamo. E un meci important. E o echipă care oglindeşte caracterul propriului antrenor, personalitatea antrenorului”.

Politica