joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Kozma merge la CSM București

Antrenorul emerit Gavril Kozma, cel care a înregistrat performanţe notabile în handbalul românesc, prin medaliile internaţionale cucerite la nivelul selecţionatelor tricolore, a fost cooptat de CSM Bucureşti. Acesta a preluat echipa de junioare I, care domină handbalul românesc la această categorie de vârstă. Tehnicianul care în 2014 a adus titlul mondial cu naţionala Under 18 a stat, după despărţirea de CSM Slatina, unde a avut calitatea de director tehnic, departe de handbal, fiind în cele din urmă convins să revină, şi nu oriunde, ci la o echipă de top, CSM Bucureşti.
După despărţirea de CSM Slatina, produsă în timpul campionatului din Liga Naţională, unde avea calitatea de director tehnic, Gavril Kozma a preluat, în această vară, echipa de junioare I a CSM Bucureşti. Antrenorul slătinean care a format jucătoare ce au ajuns să evolueze la cel mai înalt nivel, printre care Aurelia Brădeanu, a înregistrat performanţe notabile la nivelul selecţionatelor tricolore. Tehnicianul ce a îndrumat generaţii de excepţie are obiectiv cucerirea aurului naţional cu junioarele I de la CSM Bucureşti, dar şi formarea a cel puţin trei jucătoare pentru echipa mare.
„Domnul Remus Drăgănescu, coordonatorul tuturor loturilor de cadete, junioare de la CSM Bucureşti, m-a convins să accept oferta. Dacă la Slatina în ultimul timp nu aveam voie nici să intru în sală, la CSM Bucureşti sunt apreciat. Obiectivul pe care-l avem este câştigarea campionatului la junioare I. De asemenea, trei jucătoare, pe posturi diferite, să ajungă în lotul naţional, şi poate cel mai important lucru, unele dintre ele să reprezinte soluţii pentru echipa mare”, a precizat antrenorul emerit Gavril Kozma, care în această perioadă se află în plină pregătire cu junioarele I de la CSM Bucureşti, la Braşov.
Cu generaţia 1988-1989, Gavril Kozma a cucerit argintul la Campionatul European de Junioare, de la Viena, în 2006 bronzul la Campionatul Mondial din Canada, iar în 2007, la Campionatul European de Tineret de la Izmir, din nou medalia de bronz. 2014 a fost cu adevărat încununat de succes, prin aurul mondial cucerit în Macedonia cu selecţionata tricoloră Under 18, în urma căruia Gavril Kozma a primit titlul de cetăţean de onoare al judeţului Olt, alături de Bianca Bazaliu, actualmente componentă a echipei de senioare a CSM Bucureşti.

Politica