Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Un nou festival medieval în Cetatea Severinului

Publicat

pe

Severinenii și nu numai sunt așteptați la festival medieval. Domnițe și cavaleri vor lua cu asalt Cetatea Severinului timp de trei zile.
Aceasta, în cadrul Festivalului Medieval al Cetății Severinului, ajuns anul acesta la cea de-a treia ediție. Evenimentul, organizat de Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin și Palatul Culturii Teodor Costescu, se va desfășura în perioada 31 august – 2 septembrie.
Cei care vor lua parte la manifestare vor asista la teatru în aer liber, demonstrații de lupte, ateliere de fierărie ori croitorie și altele.
În plus, vor putea învăța dansuri medievale.
„Ca inițiator al acestui proiect în urmă cu trei ani, mă bucur să văd că suntem deja la a treia ediție a Festivalului Medieval al Cetății Severinului. Practic, turismul cu siguranță în municipiul Drobeta Turnu Severin și în județul Mehedinți poate fi unul dintre motoarele care să dezvolte economic. Să știți că festivalul medieval a căpătat o dimensiune destul de mare, iar anul acesta vom avea participanți din Bulgaria, Serbia. Deci iată putem spune că festivalul are caracter internațional și cu siguranță va deveni un brand turistic pentru Drobeta Turnu Severin”, a declarat viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Daniel Cîrjan.
La rândul său, managerul Palatului Culturii „Teodor Costescu”, Sorin Vidan, a afirmat: „Cu sprijinul Primăriei Drobeta Turnu Severin și al Consiliului Local municipal organizăm și în acest an o ediție a Festivalului Medieval al Cetății Severinului în parteneriat cu Direcția de Patrimoniu și Turism Cultural. Vom avea parte de o ediție a unui festival medieval, a unui gen de manifestări care se bucură la ora actuală de mare interes din partea tuturor celor care iubesc astfel de evenimente. Ne interesează să ne integrăm și sperăm cu această ediție a treia să ne integrăm în această foarte interesantă și atractivă geografie a festivalurilor medievale care au loc în orașe de mare prestigiu din țară”.
Programul festivalului:
Vineri, 31.08.2018
09:00 – 16:00 – Sosirea participanților și amenajarea taberelor medievale
16:00 – 19:00 – Deschiderea taberelor și atelierelor meșteșugărești, jocuri de societate, tir cu arcul, jocuri pentru copii
20:30 – Pornirea în paradă, cu cai, cavaleri, infanteriști, domnițe, meșteri, muzicanți
21:15 – Revenirea paradei la Cetatea Severinului și Festivitatea de Deschidere a evenimentului.
Sâmbătă, 1.09.2018
11:30 – Trezirea la viață a taberelor medievale
12:00 – Deschiderea atelierelor de fierărie, zale, pielărie, încălțăminte, croitorie, olărit, caligrafie, croitorie, bucătarie, echitație, jocuri de societate și tir cu arcul. 12:00 – Atelier interactiv de dans medieval, cu Truverii.
13:00 – Jocuri Cavalerești – Demonstrații de întreceri, antrenament și turnir călare, cu Teutonii Transilvaniei
14:00 – 15:00 – Pauză de masă
15:00 – Prezentare de medicină și chirurgie medievală, la Spitalul Ioaniților – Red Cuvara grada Zagreba
15:30 – Prezentare de tehnică militară medievală, cu Compania Ursului Brun 16:00 – Scenariu amplu, cu toți participanții: „Veacuri Tulburi, partea I.: Cavalerii Sfintei Cruci” – poveste cu teatru, cai și bătălii de mari dimensiuni. 17:30 – Moment de teatru interactiv, cu Truverii
17:45 – Spectacol interactiv cu păsări de pradă – SoimanArt
18:15 – Întrecerea Arcașilor și dueluri orientale – Arena Arcașilor
18:15 – „Umăr la Umăr” – lupte demonstrative și prezentarea formațiilor de infanterie, cu Compania Dragonului și Deus Vult.
18:45 – Moment de teatru interactiv, cu Truverii
19:00 – Cercul Vânătoresc „Sfântul Hubert” – Introducere în lumea vânătorii medievale
19:30 – „Cavalerii Sfântului Ioan din Ierusalim” – Red Cuvara grada Zagreba 20:00 – Turnirul Severinului: întrecerea echipelor de luptători în armură
21:00 – Concert Eriney 21:40 – Deep6 Project – Spectacol de jonglerii cu foc 22:00 – Concert Truverii
Duminică, 2.09.2018:
11:30 – Trezirea la viață a taberei medievale
12:00 – Deschiderea atelierelor de fierărie, zale, pielărie, încălțăminte, croitorie, olărit, caligrafie, croitorie, bucătărie, echitație, jocuri de societate și tir cu arcul 12:30 – „Cetate de Scuturi” – prezentare a războinicilor din Evul Mediu timpuriu și lupte demonstrative, cu Hrafnabroethr și Vereni.
13:00 – „Vântul de Stepă” – spectacol interactiv cu păsări de pradă – SoimanArt 13:30 – „La Poarta Europei – Începutul Cruciadei Târzii” – Beli Orlovi
14:00 – 15:00 – Pauză de masă
15:00 – „De sagittis…” – Demonstrațiile arcașilor
15:30 – Scenariu amplu, cu toți participanții: „Veacuri Tulburi, partea II.: Pavăză Creștinătății”
16:00 – Turnirul Severinului: Duelurile (Tap Fight) și Proba de echipă (Eastern) 17:45 – Festivitatea de Închidere a Festivalului și salutul participanților către public.

© 2022. Toate drepturile rezervate.