vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un nou laborator pentru depistarea pestei porcine.Va fi deschis în Olt

Laboratorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt va fi acreditat să facă analize pentru depistarea pestei porcine, după ce laboratoarele existente au fost asaltate de solicitări, în urma epidemiei confirmate în mai multe judeţe.
Informaţia a fost confirmată de secretarul Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, deputatul Dan Ciocan, care a precizat că este o chestiune de zile până când se vor putea face aceste analize, în judeţul Olt.
„La Olt se fac probe, după solicitarea ANSVSA-ului, care a constatat că nu face faţă cu actualele laboratoare. La DSVSA Olt, laboratorul este dotat, au nişte kit-uri ale lor şi vor primi probe. Într-o zi- două, cred, îi vor da drumul”, a afirmat Ciocan.
Deputatul a adăugat că laboratorului DSVSA Olt îi vor fi repartizate anumite judeţe din ţară, decizia urmând să fie luată de Autoritatea Naţională.
„Depinde ce judeţe le va repartiza ANSVSA. Sunt doar câteva laboratoare în ţară – Bucureşti, Cluj, Timişoara şi acum şi Olt. Este nevoie de mai multe laboratoare pentru a se identifica mai repede şi să se ia măsuri imediate”, a mai spus deputatul.

Politica