Bac de toamnă în Olt. Primul eliminat pentru fraudă

Un elev, care susţinea proba scrisă la limba şi literatura română, sesiunea de toamnă a bacalaureatului, la centrul de la Colegiul Naţional „Ioniţă Asan” din Caracal, a fost eliminat din examen, luni, după ce a fost prins încercând să copieze.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Olt, Mirela Paraschiv, a declarat că din cei 414 candidaţi înscrişi să susţină proba scrisă la limba şi literatura română, 84 au fost absenţi.

Bacalaureatul de toamnă continuă, pe 22 august, cu proba obligatorie a profilului, tot probă scrisă, iar pe 23 august, se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării.

Probele orale vor începe cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se vor desfăşura pe 24 şi 27 august, pe 28 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, între 29-30 august, evaluarea competenţelor digitale şi examenul se încheie pe 30-31 august, când este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Primele rezultate ale sesiunii de toamnă a bacalaureatului vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16.00 – 20.00. În perioada 2-5 septembrie contestaţiile vor fi soluţionate, iar pe 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

66,62% este procentul de promovabilitate a examenului de bacalureat, prima sesiune, înregistrat de elevii din judeţul Olt, după rezolvarea contestaţiilor.

Populare

Recomandări

Doi olteni, prinși beți la volan

Doi olteni, unul de 28 de ani și altul...

Mititelu și Rotaru au pierdut 10 suporteri după meciul CSU-FCU

Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova a sancționat contravențional 13...

Două case au luat foc, în Mehedinți

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă...

Ultimele emisiuni de titluri de stat pentru populaţie din 2022 vor fi lansate luni

Ministerul Finanţelor lansează de luni noi emisiuni de titluri...