vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CANOTAJ/ Orșova, tot mai inexistentă

CSS Orșova a avut un singur sportiv pe podiumul de premiere la Mondialele de Canotaj pentru Juniori.

România a cucerit 3 medalii la Campionatul Mondial de Canotaj, pentru Juniori, desfășurat în Cehia, la Racice. Din delegația țării noastre au făcut parte și 5 juniori legitimați la CSS Orșova, 3 la masculin și 2 la feminin, însă doar Simona Tătaru a reușit să urce pe podiumul de premiere. Originară din Suceava, sportiva descoperită de Mariana Maliș a făcut parte din barca de 8+1 feminin, alături de care a încheiat cursa de 2.000 m pe locul al III-lea. Aurul a fost adus în proba de simplu feminin, de Tabita Maftei, de la CSS Botoșani, și în proba de dublu rame masculin, din care au făcut parte Florin Arteni-Fîntînariu (CSM Suceava) și Laurenţiu Danciu (CSM Timișoara).
Aproape de podium au mai fost „orșovenii” Teodora Mîndrilă și Petrișor Morar, ambii clasați pe 4 în probele de 4 rame feminin, respectiv 4 rame masculin. Rezultatele au plasat România pe locul 4 în clasamentul general, la egalitate cu Cehia. Primele 3 locuri au fost ocupate de SUA, cu 2 medalii de aur, patru de argint și una de bronz, Italia (2 medalii de aur, una de argint și două de bronz) și Marea Britanie (2 medalii de aur și una de argint).

Foștii juniori, pe val la seniori
Recent, România cucerise 7 medalii, dintre care 3 de aur, la Campionatul European de Canotaj pentru Seniori, de la Glasgow (Scoția). Per total, nu mai puțin de 10 foști juniori de la CSS Orșova s-au regăsit în 5 din cele 7 ambarcațiuni care au urcat pe podiumul de premiere! Printre medaliați a fost și cârmaciul Adrian Munteanu, singurul care e și originar din Orșova, restul fiind născuți în alte zone ale țării. Legitimat în prezent la CS Dinamo București, Munteanu a cucerit bronzul în proba de 8+1 masculin. Originară din Gorj, fosta junioară de la CSS Orșova, Denisa Tîlvescu, în prezent la CS Steaua București, a cucerit aurul în probele de dublu rame și 8+1.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica