joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorjeanul grav rănit în tragedia din Italia s-a stins din viață

Gorjeanul grav rănit în tragedia din Italia, în care au murit peste 40 de oameni, s-a stins din viață sâmbătă seara, după ce a stat internat timp de cinci zile, în comă profundă de gradul IV, într-un spital din Italia. Inițial, în urma prăbuşirii podului de la Genova, bărbatul fusese declarat mort.
Familia a constatat însă că trupul neînsuflețit, prezentat de autoritățile italiene pentru identificare, nu era al cetățeanului român. El a fost găsit apoi în viaţă, la spital, internat în comă profundă de gradul IV.
„Probabil autorităţile au găsit documente prin maşină, Dumnezeu ştie ce s-a întâmplat de a fost anunţat decesul. Normal că este o gafă, să dai o veste unei familii că este mort aparţinătorul şi de fapt să nu fie aşa, este o gafă, dar sunt şi circumstanţe atenuante în acest caz. Fratele lui este acolo, el a fost la morgă şi a văzut că nu este el, l-a găsit în spital”, a declarat, pentru Mediafax, Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti-Jiu.
Sâmbătă însă, bărbatul s-a stins din viață, anunțul fiind făcut de Ministerul Afacerilor Externe.
„În continuarea informaţiilor referitoare la incidentul produs la data de 14 august 2018, pe autostrada A10, în apropiere de Genova, ca urmare a prăbuşirii unei porţiuni din viaductul Morandi, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: Cetăţeanul român rănit în urma prăbuşirii viaductului Morandi a încetat din viaţă în cursul acestei zile. Decesul a fost notificat de către medici, atât familiei, cât şi reprezentanţilor Consulatului General al României la Torino aflaţi la spital. Reprezentanţii echipei consulare sunt în contact cu familia cetăţeanului român şi acordă asistenţa consulară necesară în astfel de situaţii, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupului neînsufleţit şi a certificatului de deces. Ministerul Afacerilor Externe transmite sincere condoleanţe familiei îndurerate în aceste momente extrem de dificile”.
Bărbatul de 35 de ani lucra în Franţa, ca şofer, iar anul acesta plănuia să se căsătorească.
Ultima persoană cu care bărbatul a vorbit înainte de accident a fost sora sa. Cu o jumătate de oră înainte, acesta i-a mărturisit că nu se simțea foarte bine, presimțind ceea ce avea să se întâmple. Îl chema Marian şi urma să-şi aniverseze ziua, însă nu a mai apucat să o facă. Acesta a mai avut o soră care din nefericire a murit după ce a fost lovită de fulger.

Politica