vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Două femei, infectate cu West Nile

Alte două persoane din județul Dolj au fost infectate cu virusul West Nile transmis de țânțari, numărul cazurilor înregistrate în județ ajungând la cinci.
Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Dolj, în ultima săptămână, au fost confirmate două cazuri cu infecţie cu virusul West – Nile la două femei, una de 80 de ani, din Calopăr, şi alta de 61 de ani, din Daneţi, internate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Craiova, cu evoluţie clinică favorabilă.
Prezența viruslui West Nile a mai fost confirmată până acum la o femeie, de 62 ani, din Craiova, la un bărbat de 58 de ani, tot din Craiova, şi la unul de 42 de ani, din Drăgoteşti.
„Infecţia cu virusul West – Nile este transmisă prin înţepătura de ţânţar şi determină la adulţi o neuroinfecţie care în majoritatea cazurilor este subclinică, dar uneori poate prezenta şi manifestări de meningită, meningoencefalită sau encefalită cu lichid clar. Copiii sub 15 ani nu sunt afectaţi.
Pentru prevenirea infecţiei cu virusul West – Nile, Direcţia de Sănătate Publică Dolj recomandă populaţiei: să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi; să utilizeze substanţe chimice repelente de ţânţari; să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă; să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriilor, să îndepărteze recipientele de apă stătută.
În cazul în care o persoană  prezintă semne de boală (febră, dureri de cap, astenie, vărsături, tulburări de memorie, dureri articulare sau musculare) sau alte situaţii care survin în 3-7 zile de la o posibilă înţepare de ţânţar, aceasta trebuie să se prezinte de urgenţă la medicul de familie sau (cei neasiguraţi) la cel mai apropiat cabinet medical”, transmite DSP Dolj

Politica