joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Despre cultura de azi – Eleanor Mircea

Eleanor Mircea este profesoară de limba engleză în învățământul liceal craiovean, Colegiul Naţional ,,Fraţii Buzeşti”, dar şi, atenţie, Doctor în filologie din anul 2012 cu lucrarea „Proza fantastică românească sub comunism”, condusă de prof.univ.dr. Eugen Negrici.
Mihai Măceș
În anul 2000 a câștigat premiul revistei Familia la Concursul Național de Poezie Ovidiu Hulea și a participat la colocviile naționale studențești de critică literară de la Sibiu și Iași. Publică poeme și articole în mai multe reviste de cultură din țară – Familia, Mozaicul, Ramuri, Scrisul românesc, Bucovina literară. Este colaboratoare a revistei Mozaicul și membru activ în mai multe cenacluri literare online (din nou, atenţie – vom vorbi altădată despre difuzarea culturii) românești de prestigiu. Cu volumul de versuri Eram bătrână și-am murit a câștigat prima ediție a Concursului Național de poezie Constantin Nisipeanu organizat de editura Aius (2015). În anul 2016 a debutat în critica literară cu lucrarea Proza fantastică românească sub comunism, ce are la bază teza ei de doctorat. În anul 2017 publică volumul de poezii Visând sub iarbă (editura Aius) și apare în antologia de proză Trepte a Cercului Literar de la Cluj (Editura Colorama). Începutul lui 2018 se află sub zodia poeziei, cu volumul Tango tendresse (Editura Aius), dar și cu proiecte literare de proză-volumul Visul lui Antim, editura Colorama, Cluj-Napoca, 2018.
Urmează:
•Premiul primei ediții a Concursului Național de Poezie „Ovidiu Hulea”, cu volumul de debut „Eram bătrână și-am murit”, editura „Aius”, 2016    •Publică volumul „Proza fantastică românească sub comunism”, Editura Fundației pentru Studii Europene, Universitatea Babeș-Boliayi, Cluj-Napoca, 2016
•Publică volumul de versuri „Visând sub iarbă”, editura „Aius”, 2017
•Publică proză în antologia Trepte a Cercului Literar de la Cluj-ed. Colorama  -2017
•Publică volumul de versuri „Tango tendresse” (Editura Aius) 2018
•Publică romanul „Visul lui Antim”, editura Colorama, Cluj-Napoca, 2018
Nu pot să nu remarc disponibilitatea lui Nor, cum îi zic eu, de a aborda, cu talent autentic, poezia, proza, critica, nu pot să nu remarc condeiul sigur, stăpânirea cuvântului (în poezie), stăpânirea frazei (în proză), stăpânirea ideilor (în ceea ce scrie). Eleanor Mircea, un scriitor de vârf al noii generaţii.

Politica