marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oltenii ar trebui să ofere un meci de povestit nepoților!

În istoria fotbalului din Bănie au rămas antologice marile meciuri europene. Sunt Mitriță și colegii săi capabili să mai facă unul?

 

CSU Craiova a pierdut Supercupa și merge prost în campionat. Nu este conjunctura favorabilă unei minuni la Leipzig. Însă, tocmai în momentele grele se văd marile caractere. Iar alb-albaștrii nu au altceva de făcut decât să fie uniți și inteligenți, dornici să joace rolul lui David în războiul cu Goliat.

 

Optimism la olteni!

Policlinica Buna Vestire Craiova

Chiar dacă Mangia zice inclusiv despre meciuri cu Sepsi ori Iași că sunt foarte dificile, iar ultimele declarații de genul chiar au avut acoperire pe teren, oltenii plecară la luptă în Germania plini de optimism. Și cu credința că forțe supra-naturale îi vor ajuta să marcheze, cel puțin așa a zis Alex Mateiu: „Nu vor intra banii pe teren! Sunt și ei jucători. Noi trebuie să fim sută la sută pregătiți și foarte agresivi, concentrați la maxim și să avem încredere că putem să venim acasă fericiți. Poate să marcheze oricine, important e să dăm gol! Doamne ajută să-l dăm!”.

Marcel Popescu ne-a învăluit și ne-a băgat într-o parabolă cu animale: Mergem să jucăm, mergem să arătăm că putem să ne descurcăm și la nivel foarte mare, chiar cu echipe care au o cotație internațională extrem de înaltă. Nu știu dacă ei vor prinde aripi de la Red Bull, dar vom vedea dacă nu cumva taurul roșu, Red Bull, care are o cotă uluitoare, s-ar putea să fie bătut de leul albastru”.

 

Ape tulburi la Leipzig

La final de săptămână, RB Leipzig a pierdut fără drept de apel un meci test cu Huddersfield, echipa care a terminat pe 16 în Premier League stagiunea trecută. Ralf Rangnick, antrenorul nemților, a luat foc: „E o mare diferență între jucătorii care au făcut pregătirea de la început și cei care au intrat în program pe parcurs. Dar și în primul grup sunt unii care și-au făcut temele și alții, nu. În această ultimă categorie se regăsesc Mukiele și Upamecano. Ei nu sunt accidentați de-o săptămână, ci, per total, de mai bine de trei săptămâni”.

 

Al șaselea duel cu nemții

Pentru fotbalul craiovean va fi cel de-al șaselea duel cu o echipă nemțească. Totul a început în sezonul 1978/79 din Cupa Cupelor. După 3-4 pe Oblemenco cu Fortuna Duseldorf, a urmat un 1-1 în deplasare, insuficient pentru continuarea în competiție. În sezonul 1979/1980, oltenii au întâlnit Borusia Monchenglandbach în Cupa UEFA. Eșec cu 2-0 în Germania și victorie cu 1-0, iar insuficientă, în Bănie. În stagiunea europenă 1981/1982 a Cupei Campionilor, după ce a eliminat Olympiakos și Copenhaga, marea echipă a Craiovei a fost blocată de Bayern Munchen: 0-2 pe Central, 1-1 în deplasare. Stagiunea 1982/1983 este marcată de eliminarea lui FC Kaiserslautern. Înfrângere cu 3-2 în deplasare, cea mai dulce victorie: 1-0 în Bănie. Succes ce a dus, în premieră, la calificarea unei echipe românești în semifinalele unei cupe europene. În sezonul 1990/91 al Cupei UEFA, Borussia Dortmund a blocat Craiova cu o dublă victorie 3-0 și 2-0. Așadar bilanțul oltenilor împotriva nemților este următorul: o calificare și cinci eliminări din competiții. 2 victorii, 2 remize și 6 înfrângeri.

 

Fără gol marcat în istoria recentă

De la revenirea în prima ligă, Craiova are o participare în Europa. Și atunci, ca și acum, echipa olteană a avut ghinion la tragerea la sorți. A picat cu AC Milan și a fost eliminată cu scorul general de 3-0. Joi, de la ora 19:30, se va disputa RB Leipzig – CSU Craiova, în manșa întâi din ultimul tur preliminar din Europa League. Partida va putea fi urmărită și în România, la TVR.

Politica