FOTBAL JUNIORI | Severinenii, adversari în prima etapă

ACS Luceafărul Drobeta și CSS Dr. Tr. Severin se întâlnesc, sâmbătă, pe Stadionul Termo, în prima etapă a sezonului 2018-2019

Campionatele Naționale rezervate Juniorilor U19 și U17 debutează la sfârșitul acestei săptămâni, cu etapa preliminară. Dacă sezonul trecut au fost repartizate în serie cu Pandurii Târgu Jiu, CSS Caransebeș, CSM Școlar Reșița și CSS Lugoj, cele două cluburi mehedințene înscrise în competiție au adversare, în actuala ediție, doar echipe din Craiova. Astfel, CSS Drobeta Turnu Severin și ACS Luceafărul Drobeta vor lupta, în seria a XI-a preliminară, cu CSS Craiova, CSU Craiova, CFR Romgaz Craiova și Dinamyk Craiova. În prima etapă, echipele severinene vor fi adversare, derby-urile urmând să se joace sâmbătă, pe Stadionul Termo, cu începere de la ora 16:00 (Juniorii U19) și ora 18:00 (Juniorii U17). După disputarea celor 10 etape, care se încheie pe 22 septembrie, prima clasată se va califica în Liga Elitelor U19, respectiv Liga Elitelor U17, iar ocupantele locurilor 2-6 vor continua să joace într-un alt campionat, alături de alte 5 echipe din seria a XII-a.

Anul trecut, CSS Drobeta Turnu Severin a câștigat seria a X-a preliminară și s-a calificat în Liga Elitelor U17, pe care a încheiat-o însă pe ultimul loc, după un parcurs dezamăgitor, în care a bifat doar o victorie în 16 etape. În schimb, juniorii U19 de la Clubul Sportiv Școlar severinean au ratat calificarea în Liga Elitelor, dar au reușit ulterior să câștige seria a VII-a națională, din care au mai făcut parte ASU Politehnica Timișoara, Ripensia Timișoara, LPS Banatul Timișoara, CFR Simeria, CSS Lugoj, CSS Caransebeș și ACS Luceafărul Drobeta.

 

Seria a XI-a preliminară

Etapa I

Sâmbătă, ora 16:00 (Juniori U19), respectiv ora 18:00 (juniori U17)

ACS Luceafărul Drobeta – CSS Dr. Tr. Severin, stadion Termo

CFR Romgaz Craiova – CSU Craiova, Stadion Depou

CSS Craiova – Dinamyk Craiova, Stadion Aripile.

Recomandări

Vâlcea. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 22.08 – 28.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru creşterea gradului...

Doi turiști s-au trezit la Craiova, în loc de Cracovia

Doi italieni dintr-o localitate de lângă Florența au avut...

Dolj. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru creşterea gradului...