vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Meza Colli și Matteo Fedele, prezentați, dar inapți pentru Leipzig!

CSU adună din toate colțurile lumii pentru a astupa golurile lăsate de vânzările lui Băluță și Gustavo, precum și de îndepărtarea de la echipă a altor jucători, între care și fostul căpitan Zlatinski.

 

În cadrul unei conferințe de presă, marți au fost prezentați ultimii sosiți în tabăra alb-albastră. Cei doi s-au declanșat în cadrul conferinței de presă, pentru că până să „vorbească” pe terenul de fotbal mai trebuie să treacă vreme. Asta pentru că niciunul dintre ei nu va putea să presteze în meciul de joi, contra lui RB Leipzig. Paraguayan-ul Colli n-are voie, că a jucat cu FK Keshla în competiție. Fedele nu e pregătit fizic: „Am făcut antrenamente cu Foggia, dar nu am jucat. Așa că sunt puțin în urmă cu pregătirea”. În plus nici cartea verde de la Foggia nu a ajuns încă.

 

Habar nu are obiectivele echipei: Fedele nu se bate pentru podium, ci pentru titlu!

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fedele a fost convins de Devis Mangia să vină în România, iar primul cuvânt învățat de elvețian în limba autohtonilor: „țap-țarap!”, adică furăciune, hoție. Iar Fedele a fost un pic păcălit de conducerea clubului, care nu i-a dezvăluit că obiectivul real al clubului, îmbrățișat de toată lumea, este „bătălia pentru podium”.

„Titlul este obiectivul întregului club, iar Craiova are capacitatea să facă asta”, a suprins jucătorul. „Sunt foarte fericit pentru că mă aflu aici și pentru că fac parte din acest grup. Sper că voi ajuta clubul să își atingă obiectivele pe care le are. A contat foarte mult că antrenorul este italian. El m-a convins să vin aici. Fanii sunt dezamăgiți după primele meciuri, dar avem în față un campionat. Am văzut calitățile colegilor și sunt sigur că echipa va practica un joc mai bun. Am vorbit cu Herea. Am luat referințe despre echipă și despre viața aici. Sunt norocos pentru că pot să merg în Germania. Nu știu dacă o să intru sau nu. Am făcut antrenamente cu Fogia, dar nu prea am jucat. Trebuie să mă antrenez mai bine. Din punctul meu de vedere, publicul o să mă primească bine. Craiova poate trece de Leipzig. Este suficient să vezi cum au jucat anul trecut și o să-ți dai seama că sunt șanse. Trebuie ca băieții să fie mai agresivi pentru a practica un joc mai bun. Îmi doresc titlul. Este obiectivul întregii echipe”, a fost declarația lui Fedele.

 

Colli: „Îmi doresc să joc finala Europa League cu Craiova!”

Venit să-i facă uitați pe Băluță și Gustavo, Meza Colli nu resimte presiunea.

Sunt foarte fericit pentru că mă aflu aici. O să dau totul pentru echipă. I-am cunoscut pe toți colegii și pe antrenori. Avem o relație bună și sper să mă adaptez cât mai repede. Sunt fericit. Nu simt presiunea. Trebuie doar să mă antrenez și să fac ce trebuie făcut. Îl cunosc bine pe Scarlatache cu care am jucat, iar el mi-a vorbit foarte frumos despre Craiova. Chiar si Adrian Mutu mi-a spus că este o echipă foarte bună. Fiecare jucător are calitățile lui. Eu mi le cunosc pe ale mele. Sper să fiu 100% cât mai repede. Mă încred în calitățile mele. Este o nouă provocare pentru mine. Îmi pare rău pentru că nu pot să joc la Leipzig, dar regulile trebuie respectate. Craiova poate trece de Leipzig. Va fi foarte dificil, dar este posibil. Am văzut calitățile colegilor mei. Îmi doresc să joc finala Europa League cu Craiova, de ce nu?  Încă nu am gustat bucătăria oltenească, dar după meciul din Germania o să am timp. Am trei ani de contract aici. Eu joc mijlocaș ofensiv. Nu pot să zic prea multe despre mine, dar o să zică ceilalți”, a spus Colli.

Fedele și Colli sunt mutările cu numerele 4 și 5 din această vară. După Cicâldău, Pigliacelli și Donkor. Fedele a fost luat sub formă de împrumut de la Foggia, cu opțiune de transfer definitiv dacă dă randament. În schimb, cu Colli s-a cam riscat conducerea olteană, oferindu-i contract pe 3 ani.

Politica