joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Valcea. A batut doi politisti

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Călimăneşti, judeţul Vâlcea, este cercetat penal după ce, noaptea trecută, a bătut doi poliţişti, pe unul izbindu-l de un gard, în momentul în care aceştia i-au cerut să se legitimeze, unul dintre oamenii legii executând un foc în plan vertical cu pistolul pentru a scăpa. Până la urmă, suspectul a fost prins cu ajutorul mascaţilor şi jandarmilor.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Sandra Dăscălete, a declarat că suspectul, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Călimăneşti, a demarat în trombă cu autoturismul, după ce poliţiştii l-au oprit pentru un control. Pornind în urmărirea sa, poliţiştii l-au găsit într-o curte, unde acesta i-a jignit şi i-a bătut, pe unul dintre oamenii legii izbindu-l puternic de un gard.
„La data de 6 august, în cursul nopții, patrula din cadrul Poliției orașului Călimănești, aflându-se în patrulare pe raza orașului, a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism, pentru control. În momentul în care cei doi polițiști s-au apropiat de auto, acesta a demarat în trombă, polițiștii pornind în urmărirea lui. Șoferul a intrat cu mașina în curtea unei locuințe, după care a venit la echipajul de poliție, adresând cuvinte și expresii jignitoare agenților de poliție. Unul dintre poliţişti i-a cerut documentele de identitate, dar bărbatul l-a apucat de gât, izbindu-l în gard”, a declarat reprezentantul IPJ Vâlcea.
Ulterior, cel de al doilea agent a executat foc de avertisment în plan vertical, cu pistolul, suspectul fugind din nou. Acesta a fost prins din nou, însă de această dată l-a lovit cu piciorul pe unul dintre poliţişti.
Ulterior cu ajutorul mascaţilor, al altor poliţişti şi al jandarmilor, bărbatul a fost imobilizat.
„Persoana bănuită a fugit, colegii pornind în urmărirea lui, dar în momentul în care a fost prins l-a lovit pe unul dintre polițiștii cu piciorul, acesta fiind transportat la spital, dar nu este în stare gravă. La fața locului s-au strâns mai multe persoane, fiind necesară intervenția colegilor din cadrul SAS și a altor polițiști din cadrul Poliției orașului Călimănești, care au aplanat conflictul”, a mai declarat Sandra Dăscălete.
Bărbatul în vârstă de 40 de ani este cercetat pentru ultraj, el urmând să fie audiat.

Politica