sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

45 de kilograme de pește, confiscat de polițiștii de frontieră

Trei bărbați din județul Argeș sunt cercetați penal de oamenii legii din Mehedinți, după ce au fost prinși cu 45 de kilograme de pește, din diferite specii, transportat în condiţii improprii şi pentru care nu aveau documente legale.
Aceștia au fost depistați de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sviniţa, care derularu o acțiune de combatere a braconajului piscicol.
Polițiștii de frontieră au oprit pentru control mașina în care se aflau cei trei, o Dacia, pe comunicaţia DN 57 ce leagă Moldova Nouă de Orşova.
„La controlul autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagaj, cantitatea de 44,7 kilograme peşte, transportată în condiţii improprii, în saci de plastic. Cantitatea de peşte aparţinea celor trei bărbaţi, cetăţeni români cu vârste cuprinse între 49 şi 56 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Argeş, pentru care cei în cauză nu au putut prezenta documente de provenienţă”, au precizat polițiștii de frontieră.
Întreaga cantitate de pește găsită în autoturism a fost ridicată în vederea confiscării şi predată unei societăţi comerciale autorizate, conform prevederilor legale. Cei trei sunt cercetați pentru comercializarea ilegală a peştelui, ori deţinerea sau transportul în vederea comercializării fără documente legale.

Politica