joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Zeci de oameni, afectați de inundații

Miercuri seară, în urma unei ploi torențiale care a durat mai bine de două ore, satul Diculeşti, care se află în comuna cu acelaşi nume, a fost inundat. Apa s-a acumulat la baza dealului din Afumați, inundând astfel terenurile agricole, grădinile şi curțile oamenilor care locuiau în această zonă. Din fericire nu au fost victime.

Oamenii au declarat că s-au speriat. Nu ştiau când se va sfârşi potopul, dacă apa le va intra în locuințe sau dacă animalele lor vor fi în siguranță. Una dintre persoanele carora ploaia le-a distrus grădinile se bucură că a reuşit totuşi să culeagă roşiile înainte de a începe dezastrul.

Pentru că la noi nu au mai avut loc inundații până acum, oamenii au fost speriați. În urma constatărilor făcute în cursul acestei zile se estimează la 60-62 de gospodării ale căror grădini şi solarii au fost afectate de inundații, a declarat Armand Cupăreanu, primarul comunei Diculești.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Se așteaptă fonduri pentru un canal colector

Întrebat ce va face în această privință, primarul a răspuns: De doi ani de zile de când am câştigat alegerile am tot solicitat fonduri pentru construirea unui canal colector care va conduce apa pluvială spre râul Olteț. Acesta ar urma să aibă 500 m lungime. Noi nu putem să suportăm cheltuielile din bugetul local. Acum se pare că nu mai sunt probleme, apele au început să se retragă”.

 

Cristina Cârstea

Politica