vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Proteste la Direcția de Sport și Tineret

Sindicaliștii din Sport și Tineret au protestat, joi, pentru două ore și amenință cu greva generală. Aceștia se consideră cei mai nedreptățiți bugetari.

Joi, la ora 10, angajații Direcției Județene de Sport și Tineret Dolj au ieșit pe scările din fața instituției pentru a-și exprima nemulțumirile. Ei vor, între altele, lefuri egale cu ale altor bugetari.

În cadrul subordonatelor MTS sunt salarii diferite pentru funcții similare. Solicităm egalizarea salariilor la nivelul maxim aflat în plată pentru funcții similare. Ne mai confruntăm și cu lipsă de personal. MTS este imun la orice propunere de corectare a situației salariaților și respinge dialogul constructiv. Nu este corect ceea ce se întâmplă. 70% dintre salariați au venituri de 1.300 de lei net fără diferențiere în funcție de studii, funcții, răspundere sau complexitatea muncii”, a declarat purtătorul de cuvânt al DJTS Dolj, Rodica Fota.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sporurile sunt și ele pe lista de nemulțumiri.

Nu se acordă sporul, gradația de vechime. Există situații de inechitate salarială în care noul angajat are salariu mai mare decât cel cu vechime. Nu se mai acordă sporul de 25% pentru antrenorii care au sportivi la lotul național. Nu se acordă voucherele de vacanță în toate structurile subordonate MTS, iar impozitarea a fost realizată neunitar. Acestea sunt motive pentru care am protestat și pentru care ne vom alătura acțiunilor viitoare”, a mai spus Fota.

Proteste au fost organizate în toată țara, inclusiv la București. În Capitală, aproximativ 250 de membri ai Sindicatului Naţional Sport şi Tineret (SNST) au protestat în fața Ministerului de resort şi au cerut demisia ministrului Ioana Bran. Numai că ministrul nu s-a aflat acolo.

Preşedintele SNST, Andy Nagy, a afirmat că Ioana Bran şi-a luat zi liberă joi, deşi ştia că se organizează grevă de avertisment şi miting. În lipsa ei, conducerea Sindicatului Naţional Sport şi Tineret (SNST) a avut o scurtă discuţie cu secretarul de stat Cosmin Butuza, care le-a transmis însă că nu le poate rezolva solicitările, informează Agerpres.

Ulterior, sindicaliștii au plecat în marş spre Guvernul României.

Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a declarat, conform sursei citate, că nu va fi acceptată sub nicio formă promisiunea ministrului Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, conform căreia salariile vor fi majorate până în anul 2022.

Promisiunile doamnei ministru nu ţin de foame. Iar această promisiune de creştere a salariilor până în 2020 e de netolerat. Pentru că în Tineret şi Sport pe acelaşi nivel de pregătire profesională sunt salarii foarte proaste, iar într-o altă zonă bugetară, tot din banul public, acelaşi tip de angajat este plătit dublu sau chiar triplu. Nu vedem de ce salariaţii din sport şi tineret să fie discriminaţi. Se ştiu de luni de zile aceste lucruri şi încercăm să găsim o soluţie pe calea dialogului. Au fost informaţi primul ministru, şeful partidului care a dat acest ministru de la Sport şi Tineret, ministrul de finanţe, toată lumea ştie… dar nimeni nu vrea să-şi asume rezolvarea acestei probleme. Probabil că dialogul nu e cea mai bună soluţie, aşa că s-a decis să se oprească lucrul. Au făcut grevă de avertisment, sunt deja la a doua, iar din 8 august le urăm succes celor din conducerea MTS în a suplini inactivitatea pe care şi-o asumă oamenii noştri. Pentru că săptămâna viitoare e grevă generală în tot sistemul de tineret şi sport. Să-şi asume dumnealor rezolvarea problemelor până în 2022. Deci când oamenii care asigură serviciile se vor opri din lucru, sportivii vor trebui să îşi facă singuri mâncarea sau curat în camere. Păi sunt antrenori cu sportivi la loturile naţionale care au pierdut bani la venitul net. Ce motivaţie să mai aibă aceşti oameni?, a explicat Dumitru Costin.

Sindicaliștii sunt deciși ca în 8 august să intre în grevă generală. Pe perioada grevei, însă, angajaţii vor respecta legislaţia în vigoare şi vor asigura serviciile esenţiale aflate în sarcina instituţiei, reprezentând cel puţin o treime din activitatea normală.

Politica